Cât de des e recomandat să te cântărești. Uite ce impact poate avea acest obicei asupra ta

0

Atunci când îți dorești să scapi de câteva kilograme ești tentată să te cântărești tot mai des. Deși cântărirea este o parte a procesului de slăbire, dacă acest lucru este făcut la intervale scurte de timp, experții spun că este posibil să-ți pierzi motivația. Aceștia vin cu explicații referitor la cât de des e recomandat să te cântărești.

Obiceiul de a te cântări poate avea un impact major asupra procesului de slăbire. Indiferent de scopul tău, slăbirea sau menținerea în greutate, este foarte important să fii perseverentă și să nu te abați de la planul pe care ți-l stabilești.

Cât de des e recomandat să te cântărești

Experții sunt de părere că nu există o regulă universală privind cât de des e recomandat să te cântărești. Fiecare persoană își stabilește perioadele de cântărire în funcție de preferințe. În general experții le recomandă oamenilor să se cântărească de două ori pe săptămână, dimineața.

Cel mai bine este ca momentul cântăririi să aibă loc înainte de micul dejun. În felul acesta vei putea vedea rezultatele clare ale eforturilor pe care le-ai depus în ultima vreme. Monitorizarea zilnică a greutății poate fi potrivită pentru anumite persoane.

Persoanele cu adevărat motivate nu se vor demoraliza rapid dacă nu vor vedea rezultatele imediate pe cântar.

De altfel, de multe ori cântarul nu este cel mai precis instrument care îți poate spune dacă ți-ai atins obiectivele. Fiecare corp are o anumită conformație, astfel că o persoană cu aceeași greutate ca a ta poate arăta complet diferit de tine.

Când trebuie să te cântăreşti şi cum se explică kilogramele în plus de pe o  zi pe alta

Ce se întâmplă dacă te cântărești zilnic

Dacă scopul tău este acela de a da câteva kilograme în plus, atunci este posibil să ai nevoie de un cântar. Pentru persoanele care au o motivație puternică, procesul de cântărire zilnic nu va reprezenta un impediment. Din contră, rezultatele vizibile vor oferi validare acestor persoane.

Totuși, pentru cei care își doresc să vadă rapid rezultate, dar acest lucru să nu se fi întâmplat, atunci lucrurile se vor schimba. Pentru unii omani cântărirea în mod regulat poate aduce un strop de motivație în procesul de slăbire.

Totodată, pentru cântărirea în mod constant te poate ajuta să ai o evidență a kilogramelor pe care le-ai dat jos în diferite etape ale programului de slăbire pe care l-ai ales. Pentru a pierde în greutate este nevoie de o dietă echilibrată și de exerciții fizice. Chiar și mersul pe jos te poate ajuta să pierzi câteva kilograme. Uite ce se întâmplă în corpul tău dacă mergi zilnic pe jos.

Cum să te cântărești corect și despre FLUCTUAȚIILE de GREUTATE. - Vlad  Dorobăț

De ce nu e recomandat să te cântărești zilnic

În timp ce unii experți susțin că este perfect normal să te cântărești zilnic, alții sunt de părere că acest obicei ar putea avea un impact negativ asupra stimei de sine.

Cu siguranță și ție ți s-a întâmplat să te cântărești într-o dimineață și să vezi un număr care să te bucure, iar seara să îți pierzi complet motivația după ce te-ai cântărit din nou.

Experții sunt de părere că nu ar trebui să te cântărești de mai multe ori pe zi. Aceștia susțin că este suficient să te cântărești dimineața pentru a avea rezultate cânt mai precise. Greutatea unei persoane fluctuează de la o zi la alta. Conform pubicației Livestrong.com, greutatea unei persoane poate varia uc până la 2 kilograme pe zi.

Numărul de pe cântar nu este întotdeauna un bun indicator al compoziției tale corporale. Poți avea aceeași greutate, dar corpul tău să arate diferit, mai ales dacă urmezi un program fizic de recompoziție corporală.

În cazul unui astfel de program, țesutul adipos este înlocuit cu masa musculară. Greutatea ta va fi atunci aceeași sau mai mare, în funcție de greutatea și densitatea masei musculare.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here