Cât de des să spălați și să schimbați prosoapele? Opriți bacteriile!

1

Prosoapele sunt un teren propice pentru bacterii și ciuperci. Dacă doriți să fiți sigur că utilizați pentru igiena personală nu numai prosoape frumos parfumate, ci și sigure din punct de vedere igienic, trebuie să le schimbați și să le spălați în mod regulat. Vă vom sfătui cum să faceți acest lucru și, de asemenea, vom da câteva sfaturi despre cum să readuceți aspectul pufos prosoapelor.

Baza este să cumpărați produse de calitate care să reziste la spălări frecvente, păstrând în același timp o structură plăcută și moale. Nimeni nu vrea să se șteargă într-un prosop dur și abraziv. Prin urmare, atunci când alegeți un prosop, concentrați-vă nu numai pe dimensiunea potrivită, ci și pe material. Sunt deosebit de populare prosoapele din țesătură Terry care oferă un raport ideal între calitate și preț.

 

Cât de des să schimbați prosoapele

 • Prosopul pe care îl folosiți după duș sau baie și doar vă ștergeți corpul cu el trebuie schimbat o dată la trei zile.
 • De asemenea, prosopul de mâini este îndeajuns să fie schimbat o dată la trei zile.
 • Prosopul pentru igiena de dimineață cu care vă ștergeți fața trebuie schimbat la două zile.
 • În mod ideal, schimbați prosopul cu care ștergeți pielea bebelușului în fiecare zi sau cel puțin o dată la două zile.

A aștepta ca prosopul să înceapă să miroasă nu este indicatorul potrivit. La ștergere, particulele de piele moartă și celulele rămân în țesătură. Drept urmare, bacteriile și ciupercile dăunătoare deja menționate încep în curând să se înmulțească în prosop. Acest lucru este deosebit de periculos pentru copii și persoanele sensibile.

 

Cum se spală prosoapele

Spălați prosoapele conform instrucțiunilor de mai jos și păstrați nu numai o structură plăcută pufoasă, ci și capacitatea de absorbție. Ce este de făcut?

 1. Pentru a distruge cu adevărat toate bacteriile, trebuie să spălați la cel puțin 60 ° C. Acest lucru este important mai ales dacă aveți copii mici, un alergic sau un pacient acasă.
 2. O temperatură de 40 ° C este suficientă pentru spălarea normală.
 3. Temperaturi mai mari de 60°C nu sunt benefice prosoapelor Terry, cele de bumbac sunt ceva mai rezistente. Prin urmare, stabiliți temperatura maximă conform instrucțiunilor producătorului de pe etichetă.
 4. Dacă suferiți de boli fungice, se recomandă spălarea la 90 °C. De aceea va trebui să vă cumpărați prosop dintr-un material mai rezistent.

Vă recomandăm să spălați prosoapele cu detergent de spălat lichid. Nu exagerați cu dozarea. Mai puțin este mai bine. În caz contrar, detergentul se va depune în țesătură și prosoapele vor începe să se întărească. De ce detergenții lichizi de spălat sunt mai buni decât granulele? Au o solubilitate mai bună. Pentru că nu există nimic mai rău decât un prosop spălat pe care rămân granulele de detergent. Nu numai că aceasta este incomod, dar aceste reziduuri pot provoca și reacții alergice.

 

Nu uitați să împărțiți prosoapele după culoare. În caz contrar, există riscul ca cele închise la culoare să le coloreze pe cele deschise. Nu adăugați altă îmbrăcăminte în tambur, deoarece fibrele din prosop pot adera la aceasta. În schimb, fermoarele ar putea deteriora materialul acestora. Nu utilizați balsam de rufe la spălare. Prosoapele miros frumos, dar substanțele conținute în ele distrug capacitatea de absorbție a acestora.

 

După ce ați spălat prosoapele, porniți mașina de spălat încă o dată pentru clătire și centrifugare. Acest lucru va elimina și de ultimele rămășițe de praf de spălat. Datorită acestui pas, își vor păstra aspectul pufos. Acest truc vă va ajuta și cu prosoapele mai vechi care sunt dure și pe care doriți să le faceți mai moi.

 

Spălați prosoapele imediat după cumpărare

Spălați prosoapele pentru prima dată încă înainte de a le folosi. Conțin emolienți care le deteriorează capacitatea de absorbție. În plus, conțin substanțe chimice care pot irita. Spălați-le la cel puțin 40 ° C. Această temperatură asigură că tot ceea ce nu ar trebui să fie acolo este eliminat din țesătură. Este mai bine să repetați procesul, chiar și de trei ori, dacă vreți să fiți consecvenți.

 

Cum se fac moi prosoapele abrazive și dure

 • Oțet: Înainte de fiecare spălare, turnați o cană de oțet în dozator împreună cu detergentul.
 • Oțet și bicarbonat de sodiu: O altă modalitate este să adăugați 150 ml de oțet și 75 g de bicarbonat de sodiu la detergentul de spălat pentru fiecare ciclu. Acest lucru nu numai că va face prosoapele mai moi, dar le va face și minunat de curate.

 

Nu uitați să le uscați corespunzător

Prosoapele nu ar trebuie puse în uscător sau uscate pe calorifere sau la soare. Temperaturile ridicate pot deteriora fibrele țesăturii. Este mai bine să le atârnați într-un loc umbrit, unde circulă aerul, care le usucă frumos. Asigurați-vă că se usucă perfect. În caz contrar, vor începe să miroase neplăcut.

un comentariu

 1. […] Prosoapele sunt un teren propice pentru bacterii și ciuperci. Dacă doriți să fiți sigur că utilizați pentru igiena personală nu numai prosoape frumos parfumate, ci și sigure din punct de vedere igienic, trebuie să le schimbați și să le spălați în mod regulat. Vă vom… Cititi mai multe aici: Cât de des să spălați și să schimbați prosoapele? Opriți bacteriile! […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here