Ce alegi? Loțiune tonică sau apă micelară?

2

Loțiunea tonică sau apa micelară? Mereu te-ai întrebat care din cele două este mai potrivită pentru tenul tău. Îți spunem noi că ambele sunt le fel de bune pentru demachierea și hidratarea tenului. Însă, totuși, ce le deosebește? De ce medicii dermatologi recomandă folosirea apei micelare atât dimineața cât și seara și nu se întâmplă același lucru și cu loțiunea tonică? Răspunsul la aceste întrebări îl vei afla din acest articol.

În primul rând trebuie să aflăm ce este mai exact loțiunea tonică. Loțiunile tonice clasice au un efect revigorant pentru piele. Acestea conțin ingrediente cu rol de hidratare, dar și alcool, în proporție de aproximativ 20%. Astfel, acestea sunt suficient de delicate pentru pielea normală sau cu tendință de îngrășare, însă pentru a fi aplicate pe tenul sensibil, alcoolul poate fi dăunător. Așa cum spuneam loțiunile tonice oferă protecție tenului gras, predispus la acnee, datorită rolului astringent pe care îl are.

Apa micelară, de altă parte, este benefică pentru toate tipurile de ten, dar mai ales pentru tenul sensibil. Aceasta este, de fapt, o soluție lichidă pe bază de apă, în a cărei compoziție se regăsesc niște particule numite micele. Micelele au rolul de a acționa ca un surfactant blând, care atrage bacteriile și sebumul de pe piele, reușind astfel să curețe în profunzime tenul.

Diferențe între loțiunea tonică și apa micelară

În general, pentru a curăța în profunzime, loțiunea tonică se aplică după o demachiere realizată în prealabil cu șervețele demachiante sau cu o cremă demachiantă. De altfel, loțiunea tonică poate fi folosită ca singur produs pentru a curăța tenul, însă nu este la fel de eficientă ca o apă micelară. Datorită tehnologiei micelare, apa cu micele atrage impuritățile din piele, astfel reușind să curețe în profunzime tenul.

Apa micelară mai are rolul de a echilibra pH-ul natural al pielii. În mod natural, pielea are un pH cuprins între 4,5 și 5,5, iar din cauza factorilor de mediu, acesta se modifică. Apa micelară, însă, are rolul de a reface rapid acest echilibru. Totodată, revigorează tenul și ajută la combaterea porilor dilatați, dar și la tonifierea pielii. Având aceste două roluri atât de importante pentru piele, curățarea în profunzime și hidratarea, atât medicii dermatologi cât și cosmeticienii recomandă folosirea regulată a apei micelare. Pentru rezultate rapide, apa micelară trebuie folosită dimineața, pentru a curăța impuritățile acumulate pe parcursul nopții, dar și seara ca demachiant sau doar pentru curățarea tenului înainte de somn.

De ce să alegi apa micelară cu apă de trandafiri și extract de portocal

Naturalis Apă micelară cu apă de trandafiri și extract de portocal conține o formulă delicată, cu ingrediente 100% natural. Aceasta asigură o curățare delicată a pielii, păstrându-i pH-ul natural. Printr-un singur gest, tenul va fi împrospătat, datorită apei naturale de trandafiri din compozitie, acidului hialuronic, dar și a acidului citric. Micelele atrag și îndepărtează impuritățile, inclusiv machiajul profesional, cu blândețe.

Apa micelară este recomandată tuturor tipurilor de ten, fiind foarte ușor de aplicat și pentru că nu necesită clătire ulterioară. Datorită glicerinei din compoziție, apa micelară de la Naturalis nu usucă pielea, lâsând-o catifelată mai mult timp, dacă este folosită de două ori pe zi, dimineața și seara. Produsul se poate achiziționa din farmaciile Catena.

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here