Ce flori să nu oferi niciodată în dar, au o semnificație pe care sigur nu o știai

2

Florile dăruite sunt un gest frumos la orice vârstă, însă în ciuda frumuseții și a parfumului lor, nu toate florile sunt potrivite pentru a fi oferite în dar. Fiecare floare are câte o semnificație în popor.

De exemplu, petuniile sunt simboluri ale mâniei și resentimentelor, așa că nimeni nu s-ar bucura să le primească . Iată, așadar, ce simbolizează alte flori, și de ce nu ar trebui să le oferi vreodată cuiva.

Ce flori să nu dăruiești niciodată celor dragi

Când vine vorba de a oferi un cadou, florile sunt un pariu sigur. Trandafirii, crinii sau lalelele sunt superbe, colorate și alcătuiesc împreună buchete frumoase care pot fi dăruite celor cu care ai o relație apropiată.

Descoperă și: De ce nu înflorește trandafirul japonez. Ce trebuie să faci pentru a face flori multe

Însă, există și flori, poate la fel de frumoase ca cele de mai sus, care nu pot fi oferite niciodată în dar din cauza semnificației pe care o au. Iată ce plante să nu dăruiești niciodată celor dragi:

Trandafirii negri

Te-ai săturat să vezi peste tot în jur trandafiri roșii și vrei să fii original? Ei bine, nu alege trandafirii negri, pentru că semnifică moartea.

Trandafirii albi

La fel ca și trandafirii negri, și trandafirii albi sunt asociați cu moartea. Aproape în toată lumea, ei sunt utilizați la înmormântarea copiilor și a tinerelor fete.

Garofița galbenă

Garoafele sunt viu colorate și arată foarte bine într-un buchet, însă evită-le pe cele galbene. Acestea simbolizează respingerea și disprețul. Alege alte culori și, astfel, le poţi dărui.

Floarea Cyclamen

Dacă ai o relație frumoasă, floarea Cyclamen nu este tocmai potrivită pentru a o dărui persoanei dragi. Nu pentru că ar fi o plantă urâtă, ci doar pentru că simbolizează despărțirea.

Iarba fluturilor (Asclepias tuberosa)

Se spune că această floare drăguță, cu mai multe petale, înseamnă ”lasă-mă în pace” în limbajul plantelor. Prin urmare, evită să o dăruiești.

Tuberozele

Aceste plante sunt asociate cu plăcerile vinovate, datorită parfumului lor care se intensifică seara. În plus, în Anglia, ele erau utilizate la înmormântări.

Sursa: Ego.ro

2 comentarii

  1. […] Florile dăruite sunt un gest frumos la orice vârstă, însă în ciuda frumuseții și a parfumului lor, nu toate florile sunt potrivite pentru a fi oferite în dar. Fiecare floare are câte o semnificație în popor. De exemplu, petuniile sunt simboluri ale mâniei și resentimentelor,… Cititi mai multe aici: Ce flori să nu oferi niciodată în dar, au o semnificație pe care sigur nu o știai […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here