Tu știi de ce nu înflorește trandafirul japonez. Există multe tipuri de hibiscus în întreaga lume, dar denumirea științifică a trandafirului japonez de interior este Hibiscus Rosa – Sinensis, cunoscut pentru florile sale mari și colorate, care adaugă o notă exotică și atrag privirile admirative.
Dar uneori parcă planta noastră nu mai înflorește, așa cum ne-am așteptat. Din acest motiv, am adunat cele mai importante sfaturi de îngrijire a trandafirului japonez.
De ce nu înflorește trandafirul japonez
Odată achiziționat, hibiscusul poate rămâne în ghiveciul original aproape un an întreg. Vom efectua doar sarcini de întreținere precum fertilizare și unele tratamente fitosanitare, dacă este necesar.
Îngrășământul recomandat poate fi un tip lichid complex universal adăugat la apa de irigare. Frecvența poate fi o dată pe săptămână în lunile calde ale anului, la cele mai mici doze recomandate de producător și o dată la 15 sau 20 de zile iarna, dar la dozele cele mai mari.
Când se udă hibiscusul
Fiind o plantă care are nevoie de un climat cald, necesită udare abundentă, mai ales în lunile de vară. Hibiscusul înflorește în anotimpurile calde și, de aceea, este esențial ca solul să fie mereu umed și bine drenat.
În lunile reci, hibiscusul are nevoie de puțină apă. Lucrul ideal pe timpul iernii este să-i pulverizezi frunzele, în mod regulat, doar pentru a le umezi puțin. Dacă temperaturile de vară sunt foarte ridicate, se recomandă pulverizarea frecventă pentru a menține umiditatea.
Descoperă și: Când se tund trandafirii? Reguli esențiale pentru flori bogate și sănătoase
Schimbă ghiveciul după un an
În funcție de cum este îngrijit, va fi necesar să schimbăm ghiveciul plantei cu unul mai mare, după un an. Acest lucru îl vom face primăvara, asigurând un substrat special de plante într-un ghiveci mai mare. Amplasarea sa ar trebui să fie într-o zonă cu cât mai multă lumină. În zonele slab iluminate nu vor înflori, iar bobocii se pot ofili.
Dăunători
În ceea ce privește dăunătorii care pot apărea, ar fi vorba despre afide, muște albe și acarieni. Pe primele două le vom combate cu insecticide și dacă pot fi sistemice, mult mai bine.
În ceea ce privește acarienii, îi vom controla cu acaricide, încercând, de asemenea, să udăm perfect partea inferioară a frunzelor în timpul tratamentului. În toate cazurile, este recomandat să efectuați tratamentele devreme sau târziu în timpul zilei, niciodată în orele când soarele este puternic.
Sursa: ego.ro
[…] Tu știi de ce nu înflorește trandafirul japonez. Există multe tipuri de hibiscus în întreaga lume, dar denumirea științifică a trandafirului japonez de interior este Hibiscus Rosa – Sinensis, cunoscut pentru florile sale mari și colorate, care adaugă o notă exotică și atrag privirile admirative.… Cititi mai multe aici: De ce nu înflorește trandafirul japonez. Ce trebuie să faci pentru a face flori multe […]
[…] De ce nu înflorește trandafirul japonez. Ce trebuie să faci pentru… […]
[…] De ce nu înflorește trandafirul japonez. Ce trebuie să faci pentru… […]
[…] Descoperă și: De ce nu înflorește trandafirul japonez. Ce trebuie să faci pentru a face flori multe […]