Ce fructe te ajută să dormi bine noaptea

2

Dacă somnul nu te ia seara, sau dacă ai probleme cu dormitul în general, există fructe care te ajută să dormi bine. Pentru a profita de un somn odihnitor, nutriționiștii recomandă să consumați aceste alimente. Pentru un corp sănătos este nevoie de un somn odihnitor dar și de o alimentație sănătoasă.

Somnul este important pentru sănătate, reduce riscul de a dezvolta anumite boli cronice și ajută organismul să se refacă.

Fructe care te ajută să dormi bine noaptea

Specialiștii recomandă că un somn odihnitor se obține între 7 și 9 ore neîntrerupte în fiecare noapte. Cu toate acestea, nu toată lumea reușește să se bucure de aceste ore de somn, din diferite motive, scrie catine.ro

Într-adevăr, există mai multe variante pentru a-ți induce un somn bun și odihnitor. Experții în nutriție sunt convinși că dieta alimentară echilibrată este o prioritate în cazul odihnei.

Deciziile tale alimentare, indiferent de momentul zilei, îți pot afecta sănătatea și bunăstarea. Înainte de culcare este important să eviți alimentele bogate în zahăr sau grăsimi, deoarece organismul va depune un efort substanțial pentru a descompune hrana respectivă în timpul nopții.

Citește și: 5 fructe bogate în vitamine

Bananele

Potasiul este un mineral esențial și un electrolit de care avem nevoie pentru ca inima noastră să funcționeze corect. Bananele sunt extrem de bogate în conținutul de potasiu și au capacitatea de a regla nivelul tensiunii arteriale. Mai mult decât atât, bananele aduc beneficii asupra sănătății sistemului vascular.

Ele reușesc să reducă nivelul de stres înainte de culcare și te ajută să ai un somn adânc și odihnitor. Mulțumită mineralelor din compoziție, bananele favorizează somnul de calitate. Triptofanul este un aminoacid crucial pentru a produce serotonină. Așadar, bananele sunt fructe care te ajută să dormi bine noaptea.

Kiwi

Kiwi este un aliment desăvârșit și o sursă excelentă de vitamina C. Este cunoascut pentru beneficiile sale asupra sănătății inimii. Mai mult, acesta stimulează și sistemul imunitar pentru a funcționa corespunzător și pentru a lupta împotriva răcelilor și gripelor. Potrivit cercetărilor, kiwi are efecte excelente cu privire la îmbunătățirea calității somnului. Este, de asemenea, un fruct cu puține calorii și totuși, foarte hrănitor.

Consumul de kiwi poate fi benefic pentru sănătatea ta digestivă, reduce inflamațiile și poate scădea nivelul de colesterol din sânge. În cadrul unui studiu de 4 săptămâni, 24 de adulți au consumat două kiwi cu o oră înainte de a merge la culcare în fiecare seară. La finalul studiului, participanții au adormit cu 42% mai repede decât atunci când nu au mâncat nimic înainte de culcare, scrie Healthline.com.

Cireșele amare

Cireșele amare conțin în mod specific cantități mari de melatonină și pot fi consumate sau savurate într-un smoothie înainte de culcare. Melatonina este un hormon cheie ce menține optimă calitatea somnului. Așadar, cireșele te ajută să dormi bine noaptea și le poți consuma fără probleme înainte de a te băga în pat, scrie publicația Best Life.

Sursa: catine.ro

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here