Ce impact au lumânările parfumate asupra sănătății. De ce trebuie să ții cont atunci când le alegi

2

Lumânările parfumate sunt minunate în perioada sezonului rece. Acestea parfumează casa și oferă o stare generală de bine. Cu toate acestea, există o mulțime de teorii potrivit cărora lumânările parfumate ar putea fi nocive pentru organism. Hai să aflăm mai multe despre impactul lumânărilor parfumate asupra sănătății, scrie catine.ro

Lumânările eliberează în aer hidrocarburi, însă de cele mai multe ori acestea nu prezintă un risc pentru sănătatea acestora. Lumânările joacă un rol important inclusiv în tradițiile religioase dar în acest caz nu vorbim de cele parfumate. Experții spun că lumânările parfumate au cu totul alt rol. Acestea pot induce relaxarea fizică și mentală.

Impactul lumânărilor parfumate asupra sănătății

Oamenii iubesc lumânările parfumate. În ultimii ani au apărut tot mai multe studii care ar încerca să demonstreze dacă lumânările sunt periculoase sau nu pentru sănătate.

Experții sunt de părere că lumânările aprinse pot contribui la poluarea aerului din interior, dar având în vedere cercetările disponibile, această poluare nu este deloc îngrijorătoare pentru sănătatea persoanelor care aleg să le aprindă.

Lumânările contribuie la poluarea aerului deoarece sunt produse ce emit gaze în timpul procesului de ardere. Însă, comunitatea medicală și științifică susține că emisiile pe care lumânările le generează nu vor avea un impact major asupra sănătății tale.

Ce se întâmplă atunci când aprinzi o lumânare parfumată

Atunci când aprinzi o lumânare parfumată în aer se eliberează hidrocarburi. Hidrocarburile sunt compuși chimici care constau în hidrogen și carbon.

Aprinderea lumânărilor poate elibera în aer compuși preum benzen și toulen, spun specialiștii. În mod obișnuit, se folosește toluen în diluant de vopsea sau în adezivi. Fără o ventilație adecvată acesta poate să provoace iritații la nivelul ochilor și nasului.

Astfel este important să ai mare grijă atunci când alegi locul în care urmează să aprinzi o lumânare. Benzenul este un gaz ce poate fi emis inclusiv în timpul incendiilor forestiere. Benzenul se folosește în medii industriale și forestiere.

Benzenul poate apărea inclusiv ca o consecință a fumatului. Mai multe studii din trecut au arătat faptul că benzenul poate fi cancerigen.

Care sunt riscurile aprinderii de lumânări parfumate

Cantitate mică de benzen și toluen emisă de o lumânare parfumată este nesemnificativă când vine vorba de sănătatea organismului.

Specialiștii susțin că lumânările nu vor produce efecte adverse organismului. Totuși, persoanele care suferă de astm sau au probleme respiratorii ar trebui să evite încăperile închise în care s-au aprins lumânări parfumate deoarece ar putea apărea iritații. Studiile privind efectul nociv al lumânărilor parfumate sunt încă în desfășurare. Află mai multe despre cât de des este recomandat să aerisești pentru a reduce condensul din casă.

Până în prezent nu s-a descoperit nicio problemă gravă de sănătate care să fi avut la bază inhalarea hidrocarburilor eliminate de lumânările parfumate.

Specialiști spun că nu există niciun pericol iminent când vine vorba de inhalarea acestor hidrocarburi, maia les dacă lumânarea este aprinsă într-un spațiu aerisit. Este important totuși să fim atente la etichetă și să alegem întotdeauna lumânări parfumate de înaltă calitate. Lista de ingrediente ar trebui să fie prioritară în alegerea oricărui produs care intră în contact cu noi.

2 comentarii

  1. […] Lumânările parfumate sunt minunate în perioada sezonului rece. Acestea parfumează casa și oferă o stare generală de bine. Cu toate acestea, există o mulțime de teorii potrivit cărora lumânările parfumate ar putea fi nocive pentru organism. Hai să aflăm mai multe despre impactul lumânărilor parfumate… Cititi mai multe aici: Ce impact au lumânările parfumate asupra sănătății. De ce trebuie să ții cont atunci când l… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here