Ce să adaugi în gemul de gutui pentru un gust deosebit. Ingredientul care face marea diferență

1

Toamna este sezonul gemurilor și unul dintre cele mai cunoscute deserturi de sezon este dulceața de gutui.

Sigur fiecare gospodină o prepară în felul ei. Gutuile au proprietăți antiinflamatorii, reduc greața, scad hipertensiunea arterială sau problemele gastrointestinale și sunt grozave în dietele de slăbire.

Ce să adaugi în gemul de gutui pentru un gust deosebit

De asemenea, gutuile sunt bogate în minerale, vitamine și alte substanțe bune pentru sănătatea noastră. Datorită conținutului lor scăzut de calorii pot fi introduse și în orice dieta de slăbit, dar bineînțeles este important și cum sunt preparate.

Gemul de gutui poate fi cu adevărat delicios, trebuie doar să ai grijă cu ce alte ingrediente îl asociezi. Fructul de gutui conține și vitamina C care contribuie la un sistem imunitar mai bun, scăzând riscul de îmbolnăviri, dar și de alergii.

Când pregătești fructe de gutui, trebuie să știi că sunt potrivite și pentru probleme gastro-intestinale. In plus, fiind bogate in potasiu, gutuile sunt recomandate celor cu hipertensiune arteriala.

Cum se prepară gemul de gutui

Pentru gemul tradițional de gutui nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Totuși, trebuie să reinterpretezi puțin rețeta principală, mai ales dacă nu mănânci gluten sau zahăr. Așa că poți să înlocuiești unele dintre ingrediente cu altele mai sănătoase.

Deși acest gem este unul dintre cele mai populare între gospodine, nu toate reușesc să îi dea gustul potrivit. Există un anumit ingredient secret din rețetă care oferă gemului de gutui un gust special. Este vorba de batonul de vanilie. Acesta oferă o aromă deosebită gemului. De aceea, este recomandat să fie la fiert alături de alte ingrediente din compoziție.

Ingrediente pentru gemul de gutui

  • 1,5 kg gutui;
  • 1 lămâie;
  • 750 g zahăr;
  • jumătate de baton de vanilie;
  • 2 cuișoare sau scorțișoară.

Ingrediente pentru rețeta fără zahăr
-1,5 kg gutui;
-1 kg mere foarte dulci;
-100 ml apă.

Se spală bine gutuile, apoi se taie în cubulețe fine. Este indicat să nu le tai coaja, ca textura să fie crocantă chiar și după fierbere. Bucățile de gutui se pun apoi în apă cu zeamă de lămâie și se lasă pe foc 10 minute după ce au ajuns în punctul de fierbere. Zeama se strecoară și se păstrează doar fructele care sunt deja moi.

Se pune zahărul cu 100 de ml de apă, apoi compoziția se dă iar la fiert pentru 20-30 de minute. Acum este momentul când se adaugă și batonul de vanilie. Când compoziția a scăzut,  se stinge focul, apoi așteaptă ca fructele să se răcească. Gemul se pune în borcane și recipientele se țin închise pentru cel puțin două săptămâni.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here