Patru trucuri și idei utile despre cum să speli corect hainele, pentru a te bucura cât mai mult de ele

1

Coșul de rufe murdare nu pare să fie niciodată gol? Spălarea rufelor poate părea o problemă fără sfârșit, dacă nu respecți câteva reguli esențiale.

Dacă vrei să transformi această rutină complicată într-una cât mai simplă, este necesar să respecți câteva sfaturi și trucuri simple.

Cum se spală corect hainele

Poate că până acum nu ți-ai spălat niciodată hainele corect. Iată câteva sfaturi de spălat rufe pe care poate nu le cunoșteai și te pot ajuta să te bucuri cât mai mult de hainele tale.

Întoarce hainele de culoare închisă pe dos pentru a preveni decolorarea

Iată o regulă foarte importantă care poate prelungi viața hainelor tale. Înainte să bagi hainele la spălat, întoarce pe dos articolele vestimentare de culoare închisă. Acest lucru permite detergentului să ajungă în interiorul hainelor care au absorbit murdăria și mirosul de pe piele și totodată protejează suprafața exterioară de decolorare.

Este indicat chiar să speli hainele închise în apă rece pentru a reduce decolorarea. De asemenea, utilizează un înălbitor fără clor, pentru a spori luminozitatea și pentru a ajuta la îndepărtarea petelor.

Leagă șnururile înainte de spălare pentru a le menține la loc

Șnururile de la pantaloni de trening, hanorace sau de la pantaloni de pijama pot ieși din canalele lor în timpul ciclului de spălare. Sigur nu ai timp ulterior să bagi șnurul ieșit înapoi prin gaură și s-ar putea să ajungi să arunci articolul respectiv.

De aceea, este bine să previi acest lucru legând snururi împreună în timp ce pui aceste articole în mașina de spălat. Înainte de uscare este bine să verifici dacă șnururile sunt încă legate. Acest lucru va împiedica, de asemenea, ca un șnur să se înfășoare în jurul altor haine și să creeze o încurcătură răsucită pe care sigur nu dorești să o vezi când deschizi mașina.

Folosește un sac din plasă pentru a ține șosetele împreună

Un sac din plasă este un accesoriu subestimat de care toată lumea are nevoie. Acesta este un adevărat salvator l șosetelor și al lenjeriei intime. De asemenea, este ideal pentru orice obiecte cu bretele sau șnururi mici care se pot încurca în jurul altor articole. În plus, sunt esențiale pentru a menține șosetele împerecheate, pentru a economisi apoi timp de asortare.

Utilizează bicarbonat de sodiu pentru a dezodoriza hainele urât mirositoare

Păstrează lângă mașina de spălat o cutie de bicarbonat de sodiu. Acesta poate fi de mare folos în a dezodoriza articolele când nu le poți spăla imediat. Adaugă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în tambur împreună cu hainele. Astfel hainele vot mirosi a curat dar vor scăpa și de pete.

un comentariu

  1. […] Coșul de rufe murdare nu pare să fie niciodată gol? Spălarea rufelor poate părea o problemă fără sfârșit, dacă nu respecți câteva reguli esențiale. Dacă vrei să transformi această rutină complicată într-una cât mai simplă, este necesar să respecți câteva sfaturi și trucuri simple. Cum… Cititi mai multe aici: Patru trucuri și idei utile despre cum să speli corect hainele, pentru a te bucura cât mai mult d… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here