În cât timp se vede bronzul la solar. Ce trebuie să știi despre acest bronz

1

Pentru a te bronza fără pete și pentru a evita să dezvolți eventuale reacții de fotosensibilitate, specialiştii dau câteva sfaturi pe care să le urmezi. Bronzul la solar este alegerea multor doamne și domnișoare, mai ales când nu vor să stea prea mult timp la plajă.

De asemenea, poți apela la câteva minute de solar, pentru a-ți pregăti pielea pentru sezonul cald, de vară. Astfel că, specialiştii dau câteva reguli de care trebuie să ţii cont dacă vrei să obţii un bronz uniform la solar. 

Ce să faci pentru a te bronza fără pete

Pentru a te bronza fără pete șipentru a evita să dezvolți eventuale reacții de fotosensibilitate, specialiştii dau câteva sfaturi pe care să le urmezi. Iată mai jos, ce să faci pas cu pas:

 • Înainte de a intra în solar, trebuie să renunţi la machiaj.
 • Produsele de make-up închid porii, iar lumina UV radiată de un aparat de bronzare redeschide acești pori închiși.
 • Foloseşte ochelarii de protecție UV oferiți gratuit de obicei de studiourile de bronzat.

Cum este bine să stai la solar:

 • Poţi sta atât culcată pe spate, cât şi în picioare, în solar. Totul depinde de cabină.
 • Prinde-ți părul și stai cu mâinile pe lângă tine sau deasupra capului, atunci când intri în cabină.
 • Poziția în care stai depinde de cât de intens vrei ca bronzul să fie în zona axială sau pe laterale
 • Nu folosiţi loțiuni de protecție solară sau ulei de corp în timpul bronzării
 • Specialilştii susţin că nu trebuie să facem baie cu cel puțin o oră înainte de solar

În cât timp se vede bronzul la solar:

 • Riscurile pe care le prezintă expunerea la solar sunt similare cu cele ale expunerii la soare. Bronzul la solar se vede în câteva minute, după ce ședința s-a terminat.

Expunerea la radiații UV de orice fel (soare, surse artificiale) poate duce la:

 • îmbătrânire prematură
 • leziuni ale ochilor
 • reacţii alergice
 • poate modifica ADN-ul celular
 • Expunerea la razele UV reduce presiunea sanguină și diminuează riscul de producere a infarctului miocardic. Solarul ajută la remedierea problemelor pielii (acnee, neurodermită, psoriazis).

Bronzul la solar când ești însărcinată

Nu se va utiliza aparatul de bronzare dacă sunteți însărcinată sau dacă alăptați. Persoanele care se află sub o schemă de tratament medicamentos pot suferi o creștere considerabilă a sensibilității pielii la razele UV.

Citește și: Ți-ai pătat hainele sau covorul de autobronzant? Află cum poți să scoți petele de autobronzant de pe orice material

Cât durează bronzul solar

„Timpul de expunere inițial depinde de tipul pielii dumneavoastră și de aparatul de bronzare. Respectați întotdeauna programul de expunere corespunzător tipului dumneavoastră de piele și nu depășiți timpul de expunere al aparatului care este tipărit pe acesta sau urmați recomandările personalului din salon care vă va sfătui asupra celor mai potrivite proceduri de bronzare.

Aparatele de ultimă generație au o groază de facilități. Poți modifică intensitatea lămpilor pentru față, aerul condiționat pe față, corp sau picioare. Muzica și aroma din aparat pot de asemenea reglate în timpul ședințelor. Citește instrucțiunile afișate în fiecare cabină.

Solarul îţi dă posibilitatea unui bronz uniform, într-un mediu în care substanţele nocive sunt ţinute sub control, timpul de expunere este atent monitorizat, pentru a evita leziuni ale pielii, iar prin faptul că durata şedinţelor creşte treptat. Se începe cu 2-4-6 minute şi se ajunge la 8-10 minute”, explică specialistul Miruna Vasile, manager la un salon de înfrumuseţare din Capitală, potrivit Click.

Câte ședințe sunt necesare

În funcție de rezultatele pe care doriți să le obțineți și de pigmentul pe care îl aveți, este indicat ca primele 4 -5 ședințe să le faceți la un interval de 2-3 zile. Pentru întreținerea bronzului este recomandată o ședința pe săptămâna.

Sursa: ego.ro

un comentariu

 1. […] Pentru a te bronza fără pete și pentru a evita să dezvolți eventuale reacții de fotosensibilitate, specialiştii dau câteva sfaturi pe care să le urmezi. Bronzul la solar este alegerea multor doamne și domnișoare, mai ales când nu vor să stea prea mult timp la plajă.… Cititi mai multe aici: În cât timp se vede bronzul la solar. Ce trebuie să știi despre acest bronz […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here