Ce spun specialiștii să faci cu frunzele căzute în curtea ta

1

Experții spun să nu arunci acele frunze căzute de pe gazon în această perioadă a anului, dacă stai la casă. Deoarece dacă le strângi, vei pierde multe vitamine pentru solul din curtea ta, scrie playtech. 

Frunzele sunt pline de nutrienți importanți, inclusiv azot, carbon, fosfor și potasiu. Acest îngrășământ natural este grozav pentru gazonul tău și pentru micile creaturi care trăiesc în grădina ta.

Nu ar trebui să nu dai frunzele la o parte deloc, deoarece un strat de frunze moarte care este prea gros va bloca nivelul de lumină, deteriorând iarba de dedesubt. În schimb, ar trebui să dai la o parte un strat subțire. Astfel, poate chiar împiedica creșterea buruienilor.

Dacă stai la casă, trebuie să știi asta

„Acei nutrienți sunt returnați în sol”, a declarat pentru NPR Susan Barton, profesor și specialist în horticultura peisagistică, la Universitatea din Delaware.

„Dar probabil, și mai important decât atât, este materia organică. Este faptul că ai acest țesut care apoi se descompune și îmbunătățește sănătatea solului”, adaugă ea.

Păstrând frunzele, vei face, de asemenea, o favoare și vieții sălbatice. Nevertebratele precum păianjenii și viermii vor beneficia cu toții de un habitat de frunze umede, oferind, la rândul lor, o masă pentru cei de mai sus în lanțul trofic, inclusiv liliecii și păsările.

Frunzele- îngrășământ natural

Îngrășământul natural pe care îl creează aceste frunze va reduce, de asemenea, nevoia de pesticide și îngrășăminte chimice, beneficiind în continuare populațiile de insecte, în special polenizatorii precum albinele. În funcție de locul în care locuiești, este posibil să beneficieze chiar și animale precum țestoasele.

Dacă nu pui frunzele în sac, vei reduce și deșeurile. În fiecare an, opt milioane de tone de frunze ajung la groapa de gunoi, resturile din curte fiind responsabile pentru 13% din toate deșeurile solide din SUA.

„Frunzele din pădure furnizează aproximativ 50 până la 80 la sută din nutrienții pe care îi primesc copacii. Nimeni nu merge în pădure pentru a curăța frunzele.

În plus, frunzele protejează nivelul de umiditate care ajunge la copaci și, de asemenea, reglează temperatura solului. Deci, sunt ca aurul pentru copaci”, a declarat Melissa Hopkins de la National Audubon Society, pentru NPR, în 2011.

un comentariu

  1. […] Experții spun să nu arunci acele frunze căzute de pe gazon în această perioadă a anului, dacă stai la casă. Deoarece dacă le strângi, vei pierde multe vitamine pentru solul din curtea ta, scrie playtech.  Frunzele sunt pline de nutrienți importanți, inclusiv azot, carbon, fosfor… Cititi mai multe aici: Ce spun specialiștii să faci cu frunzele căzute în curtea ta […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here