Trucuri simple și eficiente pentru cum să cureți grăsimea de pe mobila de bucătărie

1

Urmele de grăsime se numără printre cele mai neplăcute pete de curățat. Prăjești burgeri pe plită și nici nu te gândești la asta, scrie ego.ro 

Apoi, dintr-o dată, după câteva zile, te uiți la dulapurile tale și realizezi că sunt murdare, acoperite cu o peliculă de grăsime întunecată, lipicioasă. Ce poți face în privința asta?

Cum cureți grăsimea de pe mobila de bucătărie. Soluții banale

Iată câteva trucuri simple și eficiente, nu ai nevoie de produse din comerț pentru a scăpa de petele de grăsime.

1. Fă o soluție din săpun și apă

Majoritatea zonelor grase vor avea nevoie de un singur lucru: apă caldă, cu săpun. Nu degeaba, săpunul de vase a fost conceput pentru a elimina grăsimea.

Mai întâi înmoaie grăsimea de pe dulapuri cu un burete umed cu apă caldă, apoi curăță petele cu un burete înmuiat în apă și săpun. Pentru a evita reziduurile rămase (care ar putea atrage mai multă murdărie), terminați prin uscare cu un șervețel.

2. Folosește bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient de bază din bucătărie. Acesta poate fi folosit ca ingredient esențial pentru prăjituri, dar poate avea și un rol mai practic.

Dacă ai observat petele mai vechi, care se curăță mai greu, folosește bicarbonat de sodiu și o perie de frecat.  După ce uzi foarte bine peria cu apă caldă, adaugă puțin bicarbonat de sodiu, apoi te poți apuca de curățarea dulapurilor.

Este necesar să revii apoi cu o cârpă umedă și caldă pentru a îndepărta reziduurile. Nu numai că bicarbonatul de sodiu va tăia grăsimea, dar este și non-abraziv, astfel încât nu va dăuna dulapurile din lemn.

3. Soluție degresantă din oțet alb distilat

Petele grele de grăsime răspund bine și la curățarea cu oțet, un alt produs de încredere. Deoarece oțetul alb conține acizi naturali, va descompune grăsimea fără a lăsa reziduuri în urmă.

Iată cum se utilizează pentru a oferi cele mai bune rezultate. Mai întâi, trebuie să iei o cârpă moale de spălat sau un prosop de hârtie care trebuie înmuiat apoi în oțet nediluat. Șterge bine secțiunea grasă de pe dulap și lasă oțetul să-și facă treaba timp de 10 sau 15 minute.

După ce timpul s-a scurs, șterge primul strat de grăsime folosind un burete umed la suprafață. La final, pentru a șterge complet urmele ia o cârpă îmbibată cu apă și ștergeți reziduurile rămase de grăsime.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here