Cum să îți faci spații și zone de joacă în aer liber pentru copiii tăi

1

Primăvara, vara, toamna, chiar și iarna, copiii au nevoie să petreacă timp în afara casei. Joaca afară contribuie la sănătatea și dezvoltarea lor. Deci, cum îi încurajați să petreacă mai mult timp în aer liber, păstrându-vă grădina?

Soluția, dedică-le un spațiu în grădină pentru jocurile lor în aer liber. Așa că nu vor veni să se plimbe pe paturile tale de flori sau să strice gazonul cu jocurile cu mingea.

Fie că este vorba de construcția unei cutii de nisip umbrit, a unui șotron instalat pe o suprafață de pietriș mărginită de pietriș, un circuit auto creat într-un petec de gazon dedicat, o colibă ​​pentru copii, un leagăn securizat cu tobogan, o zonă de leagăn etc., posibilitatile sunt numeroase!

Pin on Idei pentru acasă

Constrângeri pentru amenajarea unui spațiu de joacă

Constrângerile sunt diverse:

  • Trebuie să alegeți cu atenție locația astfel încât să fie protejată și vizibilă din casă.
  • Nu ar trebui să existe obstacole în calea contactului vizual între ferestrele din camera de zi sau din bucătărie și zona de joacă.
  • De asemenea, ar trebui să evitați zonele apropiate de drum, gardurile joase.
  • Dacă zona ta de joacă este sub copaci, va trebui să te gândești la tunderea lor în mod regulat și la eliminarea ramurilor uscate ale copacilor care ar putea cauza răni.

Consultantul va alege cele mai bune materiale cu o durată lungă de viață în ciuda anotimpurilor și frecventării copiilor.

Sfaturi de siguranță pentru locul de joacă

Locurile de joacă sunt un adevărat paradis pentru copii, dar nu trebuie să uităm anumite instrucțiuni de siguranță care vor preveni accidentele. 

Pentru a evita fracturile în timpul căderilor, este util să optezi pentru suprafețe de aterizare adaptate solului. Suprafețele din cauciuc moale sunt foarte eficiente și foarte igienice deoarece pot fi curățate cu ușurință.

Echipamentul trebuie să fie conform CE pentru a evita accidentele, iar barele de siguranță trebuie inspectate în mod regulat pentru a preveni căderile. Desigur, jocurile trebuie alese în funcție de vârsta copiilor, există jocuri care pot evolua în funcție de vârsta copiilor.

Alegerea jocurilor pentru exterior

Alegerea jocurilor se face după diferite criterii:

  • Suprafața folosită
  • Vârsta copiilor
  • Bugetul tău

Iată câteva sugestii:

  • Cutia cu nisip este potrivită pentru cei mici (de la 2 ani). Cel mai bine este plasat lângă terasă pentru a fi mereu cu ochii pe copii.
  • Casa de joacă cu tobogan este foarte apreciată de copiii care o văd ca pe un refugiu și unde își pot depozita jucăriile.
  • Toboganul care necesită așezarea unei podele care va amortiza sosirea în partea de jos.
  • Leagănul sau porticul cu mai multe jocuri, care este o necesitate în jocurile pentru copii.
  • Trambulina cu plasa de jur împrejur pentru prevenirea căderilor.

Cum sa amenajezi un spatiu de joaca pentru copii in gradina

un comentariu

  1. […] Primăvara, vara, toamna, chiar și iarna, copiii au nevoie să petreacă timp în afara casei. Joaca afară contribuie la sănătatea și dezvoltarea lor. Deci, cum îi încurajați să petreacă mai mult timp în aer liber, păstrându-vă grădina? Soluția, dedică-le un spațiu în grădină pentru jocurile lor… Cititi mai multe aici: Cum să îți faci spații și zone de joacă în aer liber pentru copiii tăi […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here