Cea mai periculoasă casă din lume?

1

Dacă ți-ai dorit vreodată să ai oceanul la pragul casei, această locuință din Australia ar fi un vis devenit realitate. Fixată pe marginea unei stânci la doar câțiva metri deasupra Oceanului Indian, Cliff House pare a fi cea mai periculoasă casă din lume, dar și un “remediu” pentru teama de înălțime.

Conceput de arhitecții de la Modscape Concept pentru un cuplu australian, proiectul de casă care se află în faza de prototip pare a fi o extensie a peisajului după modul așezării. Cliff House are cinci etaje, este construită din module prefabricate fixate unul de celălalt și atașate de stâncă prin stâlpi din oțel, iar intrarea se face de pe acoperiș cu ajutorul unui lift care trece pe la fiecare etaj.

cliff3

Ferestrele largi permit o experiență vizuală deosebită, iar la nivelul superior există spațiu pentru parcarea unei mașini. Mobila este minimalistă, lăsând peisajul să se remarce ca element central. Design-ul locuinței cu formă trapezoidală a fost inspirat de modul în care lipitorile se fixează la baza vapoarelor.

cliff2

Arhitectul Maxwell Hutchinson a declarat pentru BBC că design-ul este realizabil în ciuda pericolului eroziunii stâncii.

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: modscape.com.au

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here