Cea mai simplă rețetă de pască: Ai nevoie doar de câteva ingrediente

0

Sărbătorile pascale sunt printre cele mai așteptate de români, datorită bucatelor tradiționale care nu lipsesc niciodată de pe masă. Gospodinele petrec multe ore în bucătărie pregătind aceste delicii, dar există și rețete rapide pentru cei care vor să se bucure de tradiție fără prea mult efort. Iată cum poți pregăti cea mai simplă și delicioasă pască, urmând câțiva pași simpli!

Cea mai simplă rețetă de pască

Vezi care sunt ingrdientele pentru o pască perfectă! Se prepară simplu și rapid.

  • 500g brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 200g zahăr
  • Coaja rasă de la o lămâie

Mod de preparare:

Se amestecă într-un bol mare brânza de vaci, ouăle și zahărul până când se obține o compoziție omogenă. Apoi, se adaugă coaja rasă de lămâie în amestec și se omogenizează bine.

Pe urmă, se toarnă amestecul într-o tavă unsă și tapetată cu hârtie de copt. Se coace totul la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când pasca capătă o nuanță aurie frumoasă.

La final, pasca se lasă la răcit în tavă timp de câteva minute, apoi se taie în bucăți și se servește. Poftă bună!

Rețetă simplă de pască, cu aluat

Ingrediente:

  • 300 de grame de făină albă
  • 2 gălbenușuri
  • 40 de grame zahăr pudră
  • 200 ml lapte dulce
  • 60 g unt
  • 12 g drojdie proaspătă
  • un praf de sare
  • un plic zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie
  • 350 de grame de brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 150 de grame de zahăr
  • un praf de sare
  • un plic de zahăr vanilat
  • coajă rasă de lămâie
  • 100 de grame de stafide

Descoperă și: Ce preferințe au românii de Paște? Barometru Casoteca

Mod de preparare:

Se pune drojdia într-un bol, împreună cu puțin lapte cald și se lasă să acționeze aproximativ zece minute. Pe urmă, se ia laptele rămas și se amestecă cu zahărul, gălbenușurile și coaja de lămâie. Ulterior, se adaugă și jumătate din cantitatea de făină și un praf de sare.

Apoi, adăugăm untul moale și drojdia, și amestecăm bine, împreună cu restul de făină. Acoperim vasul și lăsăm aluatul să dospească într-o încăpere încălzită.

Pentru umplutură, amestecăm brânza cu zahărul, apoi adăugăm ouăle, vanilia, grișul, coaja de lămâie, stafidele, și omogenizăm totul.

Când aluatul este gata, îl împărțim în două. O jumătate din el o întindem și o așezăm într-o tavă de copt. Cea de-a doua jumătate se folosește pentru a forma bordura și crucea de deasupra.

În interiorul aluatului întins, turnăm compoziția pentru pască, apoi așezăm crucea sau orice alt model dorim să formăm din aluatul rămas. La final, ungem cu ou și introducem tava în cuptorul preîncălzit. Coacem pentru aproximativ 40 de minute la 170-180 de grade Celsius, conform unei publicații online.

Sursa: a1.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here