Cele mai populare paste din lume

1

Pasta este un aliment iubit de oamenii din întreaga lume și este consumată în multe culturi din toată lumea.

De la paste italiene autentice, până la paste picante thailandeze și la paste ușoare chinezești, există o varietate de paste delicioase și savuroase pe care le puteți încerca.

Iată câteva dintre cele mai faimoase paste din lume și originea lor.

1. Spaghetti Bolognese – Italia

Spaghetti Bolognese este una dintre cele mai faimoase paste din lume, iar originea sa se află în regiunea Emilia-Romagna din Italia.

Această pastă este făcută din tăiței lungi subțiri de spaghete, servită cu sos de carne tocată și legume.

Sosul este făcut din carne de vită, roșii, ceapă, morcov și uneori vin roșu. Acest fel de mâncare popular este servit în multe restaurante italiene și este iubit de mulți oameni din întreaga lume.

2. Pad Thai – Thailanda

Pad Thai este o pastă thailandeză populară, făcută din tăiței de orez, creveți sau tofu, ou, germeni de fasole și arahide.

Această pastă este servită cu o cantitate generoasă de sos de pește dulce și picant și este garnisită cu felii de lime, coriandru și ardei iute.

Pad Thai este o mâncare delicioasă și sățioasă, adesea găsită pe străzile din Thailanda.

3. Ramen – Japonia

Ramenul este o pastă japoneză populară, făcută din tăiței subțiri de făină de grâu, servită într-un bol cu supă.

Această pastă este servită cu carne de porc sau pui, ou fiert, bambus și ceapă verde.

Supa ramen este făcută dintr-un amestec de miso, sos de soia și unt de porc, ceea ce o face foarte delicioasă și savuroasă.

4. Fettuccine Alfredo – Italia

Fettuccine Alfredo este o pastă italiană populară, făcută din fettuccine plate, servită cu un sos cremos de unt și parmezan.

Această pastă simplă, dar delicioasă, este adesea servită la cină și este preferată de mulți oameni pentru gustul său bogat și cremos.

5. Chow Mein – China

Chow Mein este o pastă chinezească populară, făcută din tăiței subțiri de făină de grâu, servită cu legume, carne de vită, pui sau creveți.

Acest fel de mâncare este servit cu sos de soia dulce și picant și este adesea găsit în restaurantele chinezești din întreaga lume.

Vezi și :Cele mai celebre mâncăruri din lume

un comentariu

  1. […] Pasta este un aliment iubit de oamenii din întreaga lume și este consumată în multe culturi din toată lumea. De la paste italiene autentice, până la paste picante thailandeze și la paste ușoare chinezești, există o varietate de paste delicioase și savuroase pe care le… Cititi mai multe aici: Cele mai populare paste din lume […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here