Cele mai bune destinații turistice din Europa

1

Care dintre destinațiile turistice din Europa sunt pe val? Mulți au început deja să se gândească la vacanța de vară, mai ales că se pot obține prețuri mult mai mici dacă rezervările se fac cu mult timp înainte.

Și cum vine o vreme în care va fi și mai mult timp liber, aici este topul destinațiilor europene cu cel mai mare succes publicat de portalul TripAdvisor.

Sursa foto: TripAdvisor
Porto

1. Porto, Portugalia

Orașul care a dat țării (și vinului) propriul său nume, Porto este al doilea oraș ca mărime din Portugalia, după Lisabona. Orașul vechi, amplasat în Ribeira, a fost construit pe dealurile care străjuiesc râul Douro, face parte astăzi din UNESCO World Heritage Site. Principala atracție este biserica São Francisco (sec. XIV), precum și cramele situate în Vila Nova de Gaia.

 

 

Sursa foto: TripAdvisor
Biserica Sf. Vasile, Piața Roșie

2. Moscova, Rusia

Centrul politic, istoric, științific, arhitectural și de afaceri al Rusiei, Moscova arată contrastele acestei țări. Metroul, care acoperă întregul teritoriu orașului cu 10 milioane de locuitori (oficiali, căci localnicii spun că mai sunt încă 4 milioane care vin zilnic, la muncă, în oraș), permite să vizitezi principalele obiective, biserica Sfântul Vasile, Mausolelul lui Lenin, Piața Roșie și, bineînțeles, Kremlinul.

 

 

 

 

 

Sursa foto: TripAdvisor
Brighton Pier

3. Brighton, Marea Britanie Londonezii au început să vină în Brighton pentru o ieșire la mare și plajă imediat cum a fost construită calea ferată, în 1841. Plaja, parcul de distracție Brighton Pier’s și Pavilionul Regal sunt principalele obiective turistice, însă aici sunt și sute de cluburi și pub-uri unde distracția este la zi.

 

 

În top-ul celor de la TripAdvisor mai sunt și incluse și orașele Granada din Spania, Funchal din Portugalia, Oia din Grecia, dar și Krakow (Polonia)și Koln (Germania).

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here