Cele mai căutate plaje şi ştranduri din România vara aceasta

1

Evenimentele din Turcia și din marile orașe europene au readus în atenția românilor vacanțele interne. Turiştii se orientează fie spre litoral, fie spre zonele tradiţionale din Transilvania, Bucovina sau Maramureş. Cel mai mult, românii au căutat cazări în locuri unde au acces fie la mare, fie la piscină. CasoTeca îţi spune care au fost cele mai căutate plaje şi ştranduri din România vara aceasta.

Portalul de rezervări online HotelGuru.ro a înregistrat în acest an o creștere a numărului de căutări de opțiuni de cazare în destinații estivale, inclusiv în resorturile de la malul mării, dar și către ștrandurile și băile cu ape minerale din zona Transilvaniei.

Cele mai căutate plaje de la Marea Neagră

În lunile iunie și iulie, o mare parte dintre turiștii români s-au orientat spre stațiunile Mamaia, Olimp, Neptun, Vama Veche sau Năvodari. Aceste staţiuni sunt atestate de către Ministerul Sănătății ca având cele mai bune plaje din România. Atractive au fost și plajele sălbatice Vadu și Corbu, alese de turiștii nonconformiști, care au căutat să se relaxeze departe de zonele aglomerate.

1. Năvodari: plaja Marina Surf și Camping Pescăresc

Plajele din Năvodari sunt late, cu nisip fin, intrare lină în apă și puțin aglomerate, comparativ cu stațiunea vecină, Mamaia. Sunt preferate de familii sau de cei în căutare de liniște. Se pot practica și diferite sporturi nautice, cum ar fi windsurfing, surfing și plimbări cu skijet-ul.

2. Mamaia: zonele Tabăra Turist și Enigma

Perfecte pentru tinerii în căutare de distracție, plajele din Mamaia au o dimensiune generoasă și multe facilități și zone de cumpărături.

Cele mai căutate plaje şi ştranduri din România vara aceasta
Cele mai căutate plaje şi ştranduri din România vara aceasta : Mamaia

Sursa foto: www.camping-s.ro

3. Olimp: plaja Protocol și piscina Oltenia

Pentru turiștii care doresc să scape de aglomerație și vor o stațiune mai liniștită, plaja din Olimp este o opțiune ideală.

Românii au apreciat activitățile pe plajă, voleiul pe nisip, concursurile de înot sau polo și petrecerile tematice, organizate în cadrul hotelurilor de la malul mării. De asemenea, concertele și petrecerile cu DJ au fost prima opțiune a turiștilor români în timpul serii și al nopții.

Cele mai căutate plaje şi ştranduri din România vara aceasta
Cele mai căutate plaje şi ştranduri din România vara aceasta: Neptun-Olimp

Transilvania, preferată pentru ștranduri și băi cu ape minerale

O altă destinație preferată de români a fost Transilvania, în special datorită ștrandurilor, băilor și centrelor de tratament cu ape termale din această regiune.

Printre cele mai populare destinații de anul acesta, se numără ștrandul de la Praid, Lacul Ursu din Sovata, Lacul Colibița, Ștrandul Nord Vest Termal Park din Satu Mare, Băile Figa, Aquastar Satu Mare și Ocna Șugatag. Aceste zone au fost alese pentru relaxare, dar și pentru tratarea unor afecțiuni medicale.

Activitățile sportive principale, practicate de turiști în Transilvania, au fost ciclismul și drumețiile montane. Pasionații de sporturi nautice au ales plimbările cu hidrobicicleta, barca sau caiacul, precum și rafting-ul. Turiștii pot găsi cazare în aceste localități începând de la 60 lei/persoană/noapte.

 

Cele mai căutate plaje şi ştranduri din România vara aceasta
Băile Figa, judeţul Bistriţa Năsăud Sursa foto: www.voceatransilvaniei.ro

 

Cele mai căutate plaje şi ştranduri din România vara aceasta
Aquastar Satu Mare Sursa foto: www.aquastarsatumare.ro
Cele mai căutate plaje şi ştranduri din România vara aceasta
Cele mai căutate plaje şi ştranduri din România vara aceasta: Lacul Colibiţa, judeţul Bistriţa Năsăud

 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here