Cele mai ciudate corturi pentru camping

0

Casă modulară, casă din carton, casă din materiale reciclate, toate acestea şi multe altele sunt locuinţe pe termen lung. Dar ce-ai spune de un cort anti-fulger, unul modular sau unul din carton? CasoTeca îţi prezintă cele mai ciudate corturi pentru camping.

Dacă eşti un pasionat de drumeţii montane şi îţi place să laşi în urmă aglomeraţia urbană, chiar şi pentru câteva zile, ne-am propus să îţi arătăm că şi în ceea ce priveşte producţia de corturi oamenii sunt inventivi şi se folosesc de avansul tehnologic.

Iată lista cu cele mai ciudate corturi pentru camping:

  1. Cortul modular POD

Dacă îţi doreşti o experienţă care să fie similară cu statul într-o casă când călătoreşti, atunci aruncă o privire la acest cort modular, care îţi permite să asamblezi mai multe „camere”. Este potrivit pentru grupurile mari, dacă mergi cu prietenii la un festival sau dacă ai o familie numeroasă. Cortul este rezistent la intemperii şi este confortabil, indiferent de vreme. Cortul modular poate fi asamblat până la patru încăperi separate, oferind astfel mai multă intimitate, chiar în mijlocul naturii. Maxi POD costă 500 de lire sterline.

pod

2. Cortul „moluscă”

Iată un alt model de cort, numit Mollusc, care este un tip de cort complet diferit de cele tradiţionale. Acesta se deschide şi se închide precum capota unei maşini. Cu ajutorul acestui cort poţi transforma în trei secunde un spaţiu înterior într-unul exterior. Cortul standard are o înălţime de trei metri şi un diametru de şase metri, iar modelul Nano are o înălţime de 1,6 metri şi un diametru de 3 metri.

mollusc

3. Cortul rezistent la fulgere

Oamenii nu sunt foarte des loviţi de fulgere, dar atunci când se întâmplă, tragediile au loc în aer liber, în locuri precum pajişti sau pe munte. Această teamă de fulgere au determinat-o pe designerul finlandez Kama Jania să proiecteze un cort care să-i ofere siguranţa în faţa furiei naturii. Cortul Bolt, aşa cum a fost numit, a fost supus mai multor teste de înaltă tensiune. Jania a testat durabilitatea cortului şi este uşor de folosit.

bolt

4.  Cortul din carton

Un start up din Olanda a realizat un cort din carton 100% reciclabil, uşor de asamblat, confortabil şi chiar uşor de reciclat, pretabil pentru marile festivaluri organizate în aer liber, cum sunt şi la noi Electric Castle sau Untold. Tinerii au pornit de la faptul că unul din patru patricipanţi la festivaluri îşi lasă cortul în urmă şi au speculat faptul că sunt persoane care au nevoie de un cort de … unică folosinţă, numit Kar Tent. Realizatorii cortului din carton garantează că acesta va rămâne uscat timp de trei zile şi poate acomoda cu uşurinţă două persoane. Fiecare cort are o greutate de 600 de grame şi o suprafaţă de 3,3 metri pătraţi.

Cele mai ciudate corturi pentru camping
Cortul din carton

5. Cortul Star Trek

Designerul Dave Delisle a conceput un cort demn de platoul de filmare al Stra Trek. Cortul seamănă cu o navetă spaţială şi poate acomoda două persoane. Designerul a colaborat cu cei de la North Face pentru a face acest cort care este o replică a navetei spaţiale din Star Trek, chiar dacă nu călătoreşte în galaxie, vei putea admira stelele atunci când porneşti în drumeţii.

Cele mai ciudate corturi pentru camping
Cele mai ciudate corturi pentru camping

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here