Cele mai ieftine perioade pentru destinații turistice scumpe

0

Sunt unele destinații turistice care au prețuri foarte mari, însă și aici sunt anumite perioade ale anului în care prețurile scad la mai mult de jumătate.

Cei de la TripAdvisor Vacation Rentals au studiat care sunt cele mai bune perioade pentru o vacanță în acele destinații turistice în care, în perioada vârf, au costuri foarte mari încât nu multă lume își poate permite o vacanță acolo. Aici, au fost luate în calcul prețul mediu săptămânal pentru un apartament cu două dormitoare în două perioade diferite ale anului.

În unele cazuri, diferența dintre perioadele de vârf și cele ieftine au atins în jur de 8.000 de dolari.

Aici am pus trei dintre cele mai apropiate de România destinații turistice din rândul celor mai scumpe. Fie că este vorba de un oraș european, o stațiune foarte bine cunoscută printre români sau de o destinație turistică devenită celebră în ultimii ani datorită investițiilor în turnuri de birouri sau hoteluri, precum și mediului deșertic care s-a transformat, aici sunt perioadele cele mai ieftine pentru o vacanță în trei destinații turistice scumpe.

Londra. Sursa foto: Shutterstock/Iakov Kalinin
Londra. Sursa foto: Shutterstock/Iakov Kalinin

Londra, Angila

 

În Londra sunt mai mult de 6.000 de restaurante pline de viață, în aer liber, și multe destinații turistice care merită vizitate, cum ar fi Tate Modern și Muzeul Victoria, dar și multe parcuri celebre.

Cea mai scumpă perioadă pentru o vacanță la Londra este mijlocul lunii iulie, când prețul mediu pentru un apartament cu două dormitoare este de 3.551 dolari.

Iar cea mai ieftină perioadă este începutul lunii iulie, când prețul de închiriere pentru același tip de apartament este de 1.986 dolari.

 

Santorini. Sursa foto: Shutterstock
Santorini. Sursa foto: Shutterstock

 

Santorini, Grecia

Santorini este un arhipelag format din insulele Thíra, Thirassiá, Asproníssi, Palea și Nea Kaméni, destinații turistice foarte bine cunoscute în România.

Plajele multicolore de aici s-au format datorită erupțiilor vulcanice, fiind scoase în evidență de spectaculoase formațiuni de stânci și faleze înalte, dar și de nisipuri (chiar dacă nu fine) albe, roșii și negre

 

Thíra este insula ce se află printre destinații turistice cunoscute datorită caselor în stil cicladic, amplasate pe coastele dealurilor. Însă, pe toate insulele din arhipelagul Santorini sunt restaurante și crame foarte cunoscute la nivel mondial, unde poate fi încercată bucătăria tradițională grecească, alături de un vin clasic grecesc.

Cea mai scumpă perioadă aici este sfârșitul lunii iunie, unde prețul mediu pentru închirierea unui apartament cu două dormitoare este de 2.426 de dolari.

Cea mai ieftină perioadă este mijlocul lunii februarie, când prețul este unul dintre cele mai mici de pe destinațiile turistice „scumpe”, respectiv numai 727 dolari.

 

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Dubai. Sursa foto: Shutterstock/Ashraf Jandali
Dubai. Sursa foto: Shutterstock/Ashraf Jandali

Cunoscut pentru opulența sa Dubai, este orașul cu celei mai înalte clădiri, Burj Khalifa, cu o înălțime de aproape 830 de metri, ajungând, astfel, printre cele mai vizitate destinații turistice.

Aici sunt sute de zgârie-nori, plus restaurante și baruri celebre, plus sute de magazine deschise de mărci celebre, de la haine i cosmetice, la automobile.

Cea mai scumpă perioadă în Dubai este sfârșitul lunii decembrie – începutul lunii ianuarie, când prețul mediu este de circa 2.693 de dolari.

Iar cea mai ieftină perioadă este începutul lunilor noiembrie și decembrie, când chiria pentru un apartament cu două dormitore este de 1.507 dolari.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here