De la anul poţi controla casa cu telefonul

1

Compania Bosch vrea să îşi consolideze activitatea în domeniul soluţiilor pentru case inteligente. Astfel, de la 1 ianuarie 2016, noua divizie a companiei, Robert Bosch Smart Home GmbH, va reuni activitățile privind casa inteligentă, inclusiv expertiza privind programele informatice și sistemele de senzori. CasoTeca îţi spune că de la anul poţi controla casa cu telefonul .

Astfel, în viitor, noua companie va oferi numeroase produse și servicii pentru locuințele conectate la o singură sursă: spre exemplu, o nouă soluție care poate raporta efracțiile și poate ajuta la controlul încălzirii pentru a economisi energia. Din ianuarie 2016, clienții vor putea comanda online primele produse Bosch din acest domeniu.

 

De la anul poţi controla casa cu telefonul

Acestea includ consola de comandă Bosch pentru casa inteligentă, un termostat inteligent și un sistem de contact pentru uși sau ferestre. Sistemul va fi prezentat prima dată în cadrul târgului Consumer Electronics Show (CES, 6-9 ianuarie 2016) din Las Vegas. Soluțiile privind casa inteligentă Bosch vizează o piață uriașă: potrivit experților pieței specifice, până în 2020, aproximativ 230 milioane de case din întreaga lume, adică 15% din toate gospodăriile, vor fi dotate cu tehnologii de casă inteligentă.

De la anul poţi controla casa cu telefonul

„Sistemul casă inteligentă Bosch este ușor de instalat și de utilizat: un singur sistem, o singură aplicație, o experiență de utilizator unic. Soluțiile noastre scutesc utilizatorii de activitățile obositoare de rutină, oferindu-le totodată mai mult confort și siguranță”, spune Dr. Peter Schnäbele, viitorul director general al filialei Robert Bosch Smart Home GmbH, cu sediul în Stuttgart.

Soluțiile Bosch pentru sistemul casă inteligentă implică faptul că o singură platformă este suficientă pentru a interconecta sistemul de încălzire, sistemul de iluminare, alarmele de fum și aparatele electrice dintr-o casă. Toate acestea pot fi ulterior controlate utilizând doar un telefon inteligent sau o tabletă. Nucleul sistemului este consola de control pentru casa inteligentă Bosch, un dispozitiv central de comandă care conectează toate componentele între ele, precum și la rețeaua internet.

De la anul poţi controla casa cu telefonul

În viitor, utilizatorii vor putea utiliza aplicația Bosch pentru casa inteligentă pentru a combina funcțiile de bază ale dispozitivelor independente. Spre exemplu, soluția de contact uși și ferestre raportează dacă o fereastră este deschisă. Într-o astfel de situație, sistemul poate reduce în mod automat încălzirea în camera vizată, în funcție de setările alese de utilizator. Totodată, utilizatorii își pot consulta telefoanele inteligente oriunde, în orice moment, pentru a verifica dacă ușile și ferestrele sunt deschise sau închise. În cadrul versiunilor viitoare ale soluției de contact uși și ferestre, sistemul va declanșa alarma dacă este spartă o fereastră sau o ușă în timp ce locuitorii casei sunt absenţi – ceea ce înseamnă că nu va mai fi necesar un sistem separat de alarmă.

De la anul poţi controla casa cu telefonul

În ceea ce privește conectivitatea, Bosch consideră că standardele și platformele deschise vor conferi cea mai mare ușurință de utilizare a tehnologiei. Din acest motiv, sistemul casă inteligentă Bosch este modular și extensibil, iar dispozitivele compatibile realizate de către alți producători sunt ușor de conectat la acesta.

De la anul poţi controla casa cu telefonul

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here