Cele mai importante invenții ale anului 2015 (I)

1
brăţara energetică

Omenirea este într-o continuă schimbare, la fel și tehnologia pentru care limitele aproape că au dispărut. Ceea ce altă dată părea mai degrabă de domeniul science-fiction sau al neverosimilului, astăzi ține de realitate sau de obișnuință şi le numim invenţii. Robot pe post de recepționeră, smartphone încărcat cu energia proprioului corp sau brățara cu electroșocuri sunt doar câteva dintre cele mai însemnate invenții ale anului 2015, potrivit unui toprealizat de objetconnecte.net.

Invenţii:

Wearable Thermo-Element

Wearable-Thermo-Element_casoteca
invenţii: brăţara elecrtică

Dacă cineva v-ar spune că într-o zi o să vă puteți încărca smartphonul cu ajutorul corpului propriu, cum ați reacționa? Wearable Thermo-Element este un proiect al Institutului Superior Coreean al Științelor și Tehnologiei,  KAIST. Mai precis, este vorba de o bandă care utilizează energia produsă de corpul vostru pentru a o transforma în electricitate. Aceasta va servi apoi pentru încărcarea telefonului. O bandă de 10 cm produce 40mW, iar pentru moment Wearable Thermo-Element nu va putea să încarce decât 30% din bacteria telefonului. Institutul sud-coreean s-a asociat cu Tegway, un start-up, pentru a-și dezvolta proiectul. Wearable Thermo-Element a primit Marele Premiu 2015 al Observatorului NetExplo.

Țesătura conectată

tricou energetic
invenţii: ţesătura inteligentă

Ce ați zice de un tricou care vă supraveghează corpul? Pentru moment, aceste țesături sunt folosite doar de către sportivi. Ele au senzori rezistenți la apă, capabili să supravegheze ritmul cardiac, mușchii, caloriile arse sau nivelul de deshidratare. Ele se conectează la smartphone și se sincronizează cu aplicația respectivă. Cityzen Sciences și Hexoskins au fost pionieri într-un domeniu, în care acum tehnologia începe să se dezvolte. Pe când și tricouri care se spală singure?

Roboții de casă

robot de tuns iarba
robot de tuns iarba

2015 a fost anul roboților, care au ajuns să ne ajute la treburile casnice. În Japonia, de exemplu, se folosesc chiar pe post de recepționeră la hotel. Robotul Asimo, la fel de performant ca și concurentul său francez Pepper, pot juca chiar rolul de confidend al oamenilor din moment ce știu să analizeze emoțiile umane.

Citeşte şi despre un alt robot: VIKING iMow MI 422, un robot pentru tuns iarbă în curțile mici

PAVLOK, brățara cu electroșocuri

inventii, bratara
invenţii, bratara cu electroşocuri

Trăim într-o lume din ce în ce mai conectată, dar sunt și momente când trebuie să știm să ne deconectăm și să ne lăsam în voia vechilor obiceiuri. PAVLOK este brățara care vă deconectează cu electroșocuri. Acest proiect s-a bucurat de un mare succes pe Indiegogo, obținând o finanțare de 508%. Să faci rău pentru a produce bine, de ce nu? Nu de alta, dar această tehnologie și-a dovedit eficiența de atâtea ori. PAVLOK vă reconectează cu familia, cu lumea înconjurătoare pentru o viață mai sănătoasă și mai puțin monotonă.

Un flim despre Țesătura conectată

Citeşte mai departe şi Cele mai importante invenții ale anului 2015 (II)

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here