Cele mai noi maşini electrice

1

Marii producători de autoturisme au prezentat la Salonul Auto de la Detroit de săptămâna aceasta şi modele ecologice. CasoTeca îţi prezintă cele mai noi maşini electrice.

Această maşină galbenă de la Audi, H-Tron Quattro, străluceşte ca o rază de speranţă pentru viiorul hidrogenului. Maşina are o celulă de 110 kW cu o baterie de 100kW pe litiu-ion, care se încarcă în patru minute şi are o autonomie pe o distanţă de 600 de kilometri. Maşina mai are şi o pompă pentru conservarea energiei, dar şi panouri solare care pot funiza energie pentru 1.000 de km de codus fără emisii pe perioada unui an.

Cele mai tari maşini electrice
Audi H-Tron Quattro

Piaţa auto nu se confruntă cu o penurie de sedanuri şi maşini de oraş electrice, dar cei de la Volkswagen au prezentat un hibrid potrivit pentru off-road şi condiţii extreme. Conceptull Tiguan GTE Active are un motor de 221 cai putere şi un exterior robust, care poate funcţiona 32 de km doar în modul electric, iar combinat, poate atinge o distanţă de 933 de km.

Cele mai noi maşini electrice
Volkswagen Tiguan GTE Active

Până acum, cumpărătorii care erau în căutarea unui vehicul electric suficient de mare pentru a transporta întrega familie nu au prea avut noroc. Din fericire, Chrysler a prezentat primul mini-van electric la Salon Auto de la Detroit. Hibridul Pacifica are locuri pentru şapte-opt persoane şi poate funcţiona doar pe energia de la baterie pe o distanţă de aproape 50 de km, lucru impresionant pentru o maşină de această dimensiune. Pacifica are un motor V6 cu 248 de cai putere.

Cele mai noi maşini electrice
Chrysler Pacifica Plug-in Hybrid

Maşinile cu hidrogen sunt o aspiraţie până la construirea infrastructurii, dar acest lucru nu i-a oprit pe producătorii auto să dezvolte noua generaţie de vehicule verzi. LF-FC este prima maşină de la Lexus care funcţionează cu celule de energie. Sedanul are un design futuristic dispune şi de o interfaţă cu hologramă care te lasă să controlezi maşina cu doar o mişcare a mâinii.

Cele mai noi maşini electrice
Lexus LF-FC Hydrogen

Vehiculele plug-in de la Ford se vând ca pâinea caldă în SUA, iar pentru 2017 au adus o nouă înfăţişare pentru Ford Fusion Energi. Noul hibrid plug-in are un design clar, sportiv, cu o performanţă îmbunătăţită şi motoare electrice mai eficiente. Maşina mai dispune şi de tehnologie de ultimă oră, ce include senzori de detectare a pietonilor, parcare hands-free şi noul sistem de infotainment de la Ford SYNC 3.

Cele mai noi maşini electrice
2017 Ford Fusion Energi

Chevrolet a debutat oficial cu revoluţionara maşină Bolt EV săptămâna trecută la CES, dar au aşteptat până la salonul de la Detroit pentru a anunţa mai multe specificaţii tehnice. Maşina electrică de la Chevy, care are o autonomie de până la 320 de km, are o baterie de 60 kW pe litiu-ion, iar motorul electric are 200 de cai putere, suficient cât să ajungi în mai puţin de şapte secunde la 60 de km la oră.

Cele mai noi maşini electrice
2017 Chevy Bolt EV

MBW lucrează la electrificarea întregii game de vehicule, iar hibridul plug-in 330e este o opţiune ispititoare pentru cumpărătorii de maşini de lux. Eficienţa electrică ţine pe o distanţă de 35 de km, doar în modul electric, şi funcţionează cu un motor de patru cilindri pe benzină, cu 184 cai putere, combinat cu un motor electric de 88 cai putere.

Cele mai noi maşini electrice
BMW 330e Plug-in Hybrid

un comentariu

  1. […] Dimensiunile rămân reduse, excelent, dacă ne gândim că va fi condusă preponderent în oraş. I… adulte cu greutate medie. Portbagajul este mic, mic de parcă posesorul noului Chevrolet Spark va căra doar laptop-ul cu el, însă cam asta este ce poate oferi şi concurenţa, de exemplu Toyota Aygo, ca şi Peugeot 107 sau Citroen C1. […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here