Celebrii și sofisticați, trandafirii franțuzești dau o notă regală oricărei grădini

0

Majoritatea caselor din orașe nu au un spațiu pentru grădină. Au curți mici sau doar o alee, însă și aici se pot crea grădini încântătoare cu flori frumoase și plăcut mirositoare. O soluție în acest caz ar putea fi un trandafir cățărător care va acoperi gardul casei, creând astfel o grădină verticală superbă. Deci, dacă aveți un gard care vă displace îl puteți acoperi cu trandafiri urcători, aceștia cresc repede, sunt parfumați și fac multe flori.

Există o multitudine de soiuri de trandafiri, cu multe forme și culori ale florilor, însă unii sunt mai speciali, fiind considerați premium pentru faptul că înfloresc de primăvara până toamna, dar și datorită rezistenței la ger sau îngheț. Un astfel de trandafir poate fi achiziționat de la famousroses.eu, o companie care importă trandafiri premium proveniți de la pepiniere renumite din Franța ca Meilland și Delbard.

Trandafirii franțuzești premium sunt puțin mai scumpi decât trandafirii obișnuiți, aceștia având butașii mai puternici, se prind fără probleme, cresc mai repede și fac flori încă din primul an; unele soiuri fac flori mereu, din mai până în noiembrie sau până la primul îngheț. Se pot cumpăra de la famousroses.eu sub formă de trandafiri la ghiveci. Aceștia pot fi plantați în grădină oricând în timpul anului sau pot fi lăsați în ghiveci și păstrați mai mult timp ca plante de apartament. Sunt indicați pentru terasă sau balcon, aici putând fi mutați dintr-un loc în altul, atunci când este nevoie.

trandafir la ghiveci

 

Pentru trandafirii de grădină urcători este recomandată îndepărtarea bobocilor în primul an de viață, pentru a ajuta la dezvoltarea ramurilor principale. Cu inflorescența sa abundentă și repetată, acest trandafir are un efect încântător, însă abundența inflorescenței florilor noi este accelerată prin îndepărtarea florilor ofilite. Pentru un rezultat garantat taiați nu doar floarea, ci și jumatate din tulpina care a purtat floarea ofilită.

Trandafirii cățărători sunt spectaculoși pentru că în perioada de înflorire se produce o explozie de culoare care are loc atât pe orizontală căt și pe verticală. Superbi, romantici, sofisticați și medaliați, trandafirii franțuzești premium sunt o alegere ideală pentru un perete sau o fațadă, o pergolă, de-a lungul unui gard, pe un espalier sau pe coloane.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: famousroses.eu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here