Consuela Dumitru a transformat un hobby în artă decorativă

0

Consuela Dumitru este o tânără româncă care realizează lucruri frumoase, speciale pentru decorarea locuințelor. Se inspiră din natură și de asemenenea o inspiră sentimentele umane. Lucrează în vânzări la o companie multinațională. Este pasionată de modă, sport și tot ce înseamnă frumos: artă, natură, carte.

deco home
deco home

„Apreciez mult oamenii care promovează ideea de a ne face viața mai frumoasă, mai placută ochiului.
Sunt sătulă de gri și lucruri care se fac în serie, lipsite de personalitate. Îmi doresc să ajungem și noi ca țară, să avem simțul frumosului, să avem un plan urbanistic care să nu mai permită distrugerea unor părți de istorie….să vedem din ce în ce mai multe case tradiționale renovate, mai multe flori la geamuri…” a afirmat Consuela Dumitru

Ideea aceasta de a creea decorațiuni interioare a pornit din dorința de a face „lucruri frumoase pentru decorat căsuțe cu suflet …căsuțe calde. Mă inspiră natura și sentimentele umane.” Realizarea de decorațiuni interioare acum nu reprezintă o afacere, e un hobby pe care îl practică de plăcere.

Aceste decorațiuni pe care le realizează în prezent sunt decorațiuni pentru casă dar a avut și anumite încercări destul de reușite de a face bijuterii. Pe Consuela însă o pasionează în mod deosebit decorațiunile pentru interioare cum ar fi decorațiuni parfumate pentru uși, pereți, suporturi penrtu lumânări etc. „Normal că unele dintre lucrările mele le ofer și cu ocazia unor sărbători cum ar fi cele de Crăciun, Pascale sau Ziua Îndrăgostiților.” Cu ocazia sărbătorilor de iarnă a început să confecționeze decorațiuni pentru Crăciun „Am început să lucrez la decorațiunile de Crăciun încet și cu răbdare pentru că vreau să fie frumoase și să vă placă să le vedeți în casele voastre…”

 

Obiectele realizate de Consuela sunt confecționate din diverse materiale reciclabile: borcane, becuri dar și din flori naturale sau artificiale, lemn, pânze, iută. Materialele, în mare parte reciclabile  le obține de la prieteni sau sunt ambalaje rămase de la obiectele pe care aceasta le folosește…celelalte sunt de la târguri, de pe site-uri și din magazine de specialitate.

În prezent nu vinde produsele decât prin recomandari, altele le dăruiește prietenilor, ” unele le-am donat unor locuri mai speciale cu oameni speciali,” a spus Cosuela Dumitru. Această ocupație se poate defini ca un hobby și ca o relaxare în opinia ei. „Fac ceva ce-mi bucură sufletul mie și celor dragi mie.”

În viitor își dorește să realizeze lucruri cel puțin la fel de speciale ca cele de până acum; în noul an își propune să lucreze mai mult la pagina de Facebook intitulată „DecoSuflet- Activităţi distractive” și probabil să creeze și un site.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here