Corturile în copaci au ajuns şi în România

1

Un arhitect londonez cu origini româneşti vine cu o alternativă la clasicele corturi. Compania fondată de el comercializează corturi care nu se amplasează pe pâmân, ci în copaci.

Corturile în copaci au ajuns şi în România. Spre deosebire de corturile obişnuite, aceste corturi nu se montează pe pământ, ci sunt suspendate în aer, ancorate de trei copaci. Asta înseamnă că pot fi montate oriunde, chiar dacă pe jos sunt stânci, e noroi sau solul e plin de pietre sau vegetaţie bogată. Acest cort ar fi fost potrivit pentru participanţii la festivalul Electric Castle din acest an, care au avut de-a face cu câteva zile de vreme rea şi mult … noroi!

Costurile în copaci Tentsile au fost proiectate astfel încât să combine siguranţa unui cort cu versatilitatea unui hamac şi suportăpână la 400 de kg.

cort in copac10

Totul a pornit de la pasiunea celor doi londonezi pentru lumea imaginată de George Lucas în trilogia Războiul Stelelor. Inspirat de pânza ţesută de paianjeni, Alex Shirley-Smith, care are origini româneşti, a realizat în 2002 un prototip al unei case pliabile în copac, chiar în livingul casei sale. După zece ani şi mai multe încercări, Alex şi-a unit forţele cu designerul şi inventatorul bulgar Kirk Kirchev. Cei doi au dezvoltat împreună primul cort Stingray, în 2012. Un an mai târziu, a fost demarată producţia în serie. Al doilea cort – Connect, a fost lansat în 2014, iar modelul Vista a apărut la începutul acestui an, alături de Trillium, singurul hamac care poate susţine trei persoane. Aşa au luat naştere corturile în copaci.

cort in copac7

home-slider-slide-5

home-slider-slide-5

cort in copac2

home-slider-slide-5

home-slider-slide-5

În plus, cei doi londonezi din spatele acestei idei inedite spun că vor planta trei copaci pentru fiecare cort vândut. Preţurile pornesc de la 495 de dolari pentru cortul Connect şi ajung la 675 de dolari pentru modelul de cort Stingray. Şi pentru că şi-au făcut intrarea pe piaţa din România, Tentsile vine cu o reducere de 10% pentru doritorii de a încerca ceva inedit.

cort in copac9

cort in copac5

cort in copac8

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here