Cozonacul este unul dintre preparatele dulci, tradiționale, nelipsite de pe masa de Crăciun. Dacă îți este teamă că nu ai timp să prepari cozonacul în casă, îți oferim o rețetă de cozonac din aluat dospit la rece, scrie catine.ro
Cozonac din aluat dospit la rece – Ingrediente
Ca pentru oricare altă rețetă de cozonac, sunt necesare ingrediente pentru aluat, pentru umplutură și pentru decorul cozonacului.
Pentru aluat:
- 1 kg de făină
- 3 gălbenușuri de ouă medii
- 200 ml de lapte cald
- 100 ml de ulei
- 100 gr de zahăr tos
- 25 gr de zahăr vanilat
- 5 gr de drojdie uscată
- coaja de la o lămâie
- coaja de la o portocală
- 1 vârf de linguriță cu sare.
Pentru umplutură:
- 3 albușuri
- 50 gr de zahăr
- 30 gr de zahăr vanilinat
- 50 gr de nucă măcinată
- 20 gr de pudră de cacao
- 20 gr de pesmet
- 50 gr de nucă tăiată grosier
- 50 gr de stafide
- 1 vârf de linguriță cu sare.
Pentru uns:
- 1 gălbenuș
- 1 linguriță lapte.
Afla modul de preparare al cozonacului din aluat dospit la rece: https://catine.ro/cozonac-din-aluat-dospit-la-rece-cu-nuca-si-stafide-108348.html