Crăciun în pandemie: decorațiuni și liniște

0

Cum vom celebra sărbătorile de Crăciun anul acesta în conjunctura actuală dominată de restricţii şi izolare provocate de pandemia de coronavirus? Oricum, nu se pune problema să nu omagiem această sărbătoare sfântă ci cum să o facem, ce decoraţii şi cum să fie ambianţa.

Anul acesta festivităţile pentru serbarea Crăciunului vor fi liniştite şi delicate, strict într-un cadru familial restrâns, un prilej de reflecţie asupra ce este bine şi ce este rău, de a vedea ce putem face în viitor iar puţină modestie nu va strica.

Totuşi caracterul de ceremonie şi momentele preţioase nu vor lipsi.

Oricum ar fi, aranjamentele florale sau pur şi simplu florile naturale nu trebuie să lipsească din décor, acestea apropiindu-ne de natură şi adăugând, prin culori, design şi arome, o notă specială festivităţii. Dacă vorbim de un decor tradiţional, bradul împodobit va fi în centrul serbării, crăciuniţele, mirosul de scorţişoară şi brad, lumânările parfumate şi cozonaul vor întregii ambianţa.

Craciun albastru marcat de COVID

Schemă restrânsă de decoraţiuni

Tendinţele pentru ediţia din acest an a sărbătorilor de Crăciun se îndreaptă spre o festivitate în stil delicat care îndeamnă la calm, pace şi relaxare.

O schemă restrânsă de decoraţiuni precum şi folosirea de nuanţe variate dar pastelate sunt recomandările noastre. Look-ul poate fi mai degrabă minimalist modern dar nu se exclud îmbinările sau accentele provenite din alte stiluri, cum este cel tradiţional.

Stilul minimalist poate fi “încălzit” cu accente şi detalii speciale, între care decorarea ramelor de fereastră cu ghirlande luminoase. Oricum, momentul este foarte prielnic realizării de mici decoraţiuni făcute de mână în casă– DIY, activităţi în care pot fi angrenaţi în special copii.

Crăciun albastru în pandemia de coronavirus

Blue, blue Christmas

Regale rockului, Elvis Presley lansa cu mai bine de jumătate de secol în urmă hitul cu acest nume. Iar cum Institutul Pantone a decis încă de anul trecut albastru drept culoarea anului, propunerea noastră este pentru ambientări care să ţină seamă de acest fapt. De ce? În primul rând, folosirea nuanţelor de albastru în decor induce o stare de linişte, pace, calm şi relaxare, adică exact de ce avem acum nevoie.

Pe de altă parte, alături de roşu şi verde , albastru este în mod tradiţional o nuanţă asociată Crăciunului. Iar dacă vreţi încă să fiţi în pas cu moda, designerii recomandă pentru serbarea Crăciunului nuanţele calme specifice vegetaţiei naturale precum şi kinemono, culoarea şofranului.

Armonii liniştite

Tendinţa propune o atmosferă elegantă, calmă şi relaxantă, dar care totodadă transmite simplitate şi confort. Esenţa acestui stil o reprezintă obiectele fin meşteşugite şi cele simple.

Nimic complicat nu deranjează starea de bine. Se poate miza pe materiale naturale, suprafeţe „curate” şi structurate, design epurat, redus şi minimalist, şi pe combinaţii simple. Pe fundalul acestei armonii, culorile variază de la tonuri neutre de lumini şi umbre până la nuanţe calde, de miere, vanilie şi smalţ alb.

Ţesăturile naturale, cum sunt lâna, pâsla moale şi caşmirul, apar în combinaţie cu lemnul, sticla, ceramica şi porţelanul de calitate.

Sursa: lifeandstyle.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here