Pantone a ales două culori ale anului pentru 2021: gri și galben

0

Pantone a ales două culori ale anului pentru 2021: gri suprem („ultimate gray”) şi galben luminat („illuminating yellow”).

 

Conform instiutului Pantone, nuanţa de gri aleasă pentru 2021 evocă calmul şi fundaţiile dure din ciment al unei construcţii. Celalaltă culoare a anului, în versiunea Pantone, nuanţa de galben, aduce aminte de raze de soare calde şi bună dispoziţie.

Alegerea nu este întâmplătoare, ci a fost făcută având în vedere evenimentele anului 2020, descrierea institului vorbind despre „mariajul unor culori care transmit un mesaj despre putere şi speranţă.”

„Fiecare culoare are propriul aspect emoţional, nuanţa de gri fiind cea mai solidă, fundaţia practică de care avem nevoie, pe când nuanţa de terman fiind cea care ne aminteşte de nevoia de a spera şi de a ne păstra buna dispoziţie”, a declarat Leatrice Eisemen, directorul executiv al institului.

Vezi și Brave Ground, culoarea anului 2021

Decizia, a explicat aceasta, a fost influenţată de evenimentele anului 2020, de la pandemia de COVID-19 la mişcarea Black Lives Matter şi protestele anti-rasism din Statele Unite.

Conform reprezentanţilor Pantone, nevoia de comuniune şi de relaţii cu alţi oameni pe care anul 2020 a accentuat-o atât de puternic a stat în spatele deciziei institului de a numi aceste două culori drept culorile anului viitor.

Vezi și Culoarea anului 2018 de la Pantone

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here