Cărămizi din plasticul sau PET-urile colectate de la groapa de gunoi

0

Locuitorii din Kenya dau un alt înțeles deșeurilor din plastic. Este poate un exemplu la care ar trebui să se uite și europenii. Ce fac ei cu plasticul colectat? Cărămizi!

În Kenya nu se face colectarea deșeurilor selectivă așa că muncitorii care lucrează la groapa de gunoi din Nairobi aleg plasticul chiar la fața locului.

Din vară, acest stat african a adoptat un plan de protejarea mediului interzicând utilizarea produselor de unică folosință din plastic. Chiar dacă pungile au fost interzise încă de acum trei ani, pet-uile și alte recipiente din plastic încă sufocă țara. Pasul doi din acest plan este reciclarea.

Din 2017 kenienii fac din aceste deșeuri cărămizi.

Vezi Lemn sau cărămidă? Care sunt cele mai bune materiale de construcție – partea 1

Sticlele și bidoanele din plastic nu mai ajung la groapa de gunoi pentru că fabrica de caramizi și-a dezvoltat propria-i rețea de colectare a deșeurilor care sunt măcinate, topite, amestecate cu nisip și coloranți și apoi turnate în matrițe.

Nu sunt folosite la ridicarea unor construcții, ci la pavaje, în special la școli.

In timp ce lumea caută soluții pentru reciclarea plasticului, activiștii de mediu spun că singura soluție de a scăpa definitiv de ele este interzicerea fabricăii lor.

Un raport al Națiunilor Unite arată că aproximativ 13 milioane de tone de pet-uri și alte ambalaje ajung anual în oceane punând în pericol de moarte fauna marină.

Vezi Orban al Ungariei caută un vaccin anti coronavirus în China

Sursa: TVR

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here