Crăciunița planta vedetă a decorurilor de sărbătoare

2

Crăciunița este planta care își schimbă culoarea frunzelor în preajma Crăciunului. Populară de mult timp pe continentul american, în ultimii ani se bucură de mult succes și printre români, devenind nelipsită în mai toate decorurile de sărbătoare.

Denumirea știintifică, Euphorbia Pulcherrima sau Poinsettia, provine de la Joel Poinsett, doctor, botanist și diplomat, cel care a adus planta în Statele Unite ale Americii. Aici, crăciunița are și o zi a ei, pe 12 decembrie, când se obișnuiește să fie oferită drept cadou.

POISETTIA, GHID DE ÎNGRIJIRE

Crăciunița este o plantă de apartament care nu necesită foarte multă îngrijire. Cu toate acestea, trebuie urmate o serie de reguli de bază pentru a-și menține frumusețea o perioadă cât mai mare de timp.

Iarna, ghiveciul cu Poinsettia se udă o dată la 5-6 zile, pământul trebuie să fie ușor umed, bine drenat. Ghiveciul se pune într-un loc luminos cu aproximativ zece ore de lumină pe zi.

După ce tăiați florile uscate, pentru a păstra planta proaspătă cât mai mult timp, ardeți cu o flacără câteva secunde terminațiile cozilor sau puneți-le în apă clocotită. Temperatura medie din încăpere trebuie să fie de aproximativ 24 grade Celsius. Planta trebuie ferită de curenții reci de aer deoarece își pierde frunzele la contactul cu aerul rece.

O plantă cu frunze dese de culoare verde închis și flori în devenire, proaspete, este o plantă sănătoasă.

IDEALE PENTRU ORICE DECOR

Poinsettia poate avea diverse culori: roșu, roz, galben sau alb. Partea superioară colorată o constituie nu florile, ci bracteele, adică frunzele de la baza florilor. Acestea capătă culoare din noiembrie până în februarie. Mai ales în timpul iernii, crăciunițele sunt adevărate staruri ale decorului.

Întrucât schimbarea culorii frunzelor are loc în apropierea Crăciunului, crăciunițele au devenit un simbol al acestei sărbători. Alăturate unor ramuri de brad și conuri, crăciunițele oferă un accent radiant dar, în același timp, imprimă spațiului o senzație de liniște și armonie.

Citește și: Decorul natural de Crăciun inspirat de crăciunițe

2 comentarii

  1. […] Crăciunița este planta care își schimbă culoarea frunzelor în preajma Crăciunului. Populară de mult timp pe continentul american, în ultimii ani se bucură de mult succes și printre români, devenind nelipsită în mai toate decorurile de sărbătoare. Denumirea știintifică, Euphorbia Pulcherrima sau Poinsettia, provine de… Cititi mai multe aici: Crăciunița planta vedetă a decorurilor de sărbătoare […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here