Cum alegi mănușile pentru grădinărit

1

Doua dintre cele mai neplacute situații cu care te confrunți când lucrezi în grădină este să simți solul umed direct pe piele și să te alegi cu iritații sau răni de la diverse substanțe chimice și plante dure. Pentru astfel de probleme există mănușile pentru grădinărit, disponibile în diferite versiuni de culori și materiale, care trebuie alese în funcție de nevoile tale.

Unele te protejeaza de anumite substanțe, altele de unelte, iar indiferent de modelul ales este necesar ca mănușile să aibă măsura potrivită – cele prea largi alunecă de pe mâini, iar cele prea strâmte pot cauza bătături. Mănușile din piele, de exemplu, nu sunt potrivite când lucrezi cu apă sau cu substanțe chimice și sunt mai grele decât cele din bumbac sau poliester, iar pentru manevrarea unor unelte pe care aplici presiune ai nevoie de mănuși prevazute cu puncte din cauciuc.
Când cultivi trandafiri este bine să porți mănuși mulate pe degete, care se prelungesc până aproape de cot.

Mănușile din bumbac nu trebuie să lipsească din kit-ul grădinarilor, deoarece sunt practice pentru activitățile simple, cum ar fi culesul păstăilor, plivitul buruienilor sau plantatul răsadurilor. Mănușile din cauciuc îți protejează mâinile de frig sau umezeală și pot fi folosite iarna, iar cele din neopren sunt potrivite pentru lucrul cu substanțe chimice, pentru că sunt flexibile și antiaderente.

Prețurile mănușilor pentru grădinărit sunt de obicei accesibile, astfel că nu ai motive să nu le folosești, iar noi îți propunem câteva variante disponibile pe piață:

1. Pe dedeman.ro găsim mănuși pentru grădinărit din bumbac, cu palme antiaderente, impermeabile, pentru lucrări ușoare în grădină, la prețul de 30,00 lei.

dedeman-manusi

2. Pe emag.ro sunt disponibile aceste mănuși din tricot pentru grădinărit și lucrul cu unelte, le prețul de 17,99 lei.

emag-manusi

3. De pe bricostore.ro poți achiziționa mănuși din piele pentru protecția mâinilor în timpul lucrărilor grele, de durată: săpare, tăiere, cioplire etc., la prețul de 30,99 lei.

bricostore-manusi

4. Pe agrohub.ro vei găsi mănuși din material textil, cu întăritură din cauciuc, ideale pentru diferite activități din grădină, pentru doar 3 lei.

agrohub-manusi

5. Dacă vrei să faci cadou cuiva un kit pentru grădinărit, îți propunem opțiunea de pe fungift.ro: set de 7 unelte într-o geantă bej din bumbac – greblă, două unelte pentru săpat din metal inoxidabil, cu mânere solide din lemn, foarfecă, mănuși, fir pentru gradinărit și pulverizator de apă.

 

fungift-trusa

 

 

Autor: Alina Boicu

Sursa foto: firstteam.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here