Dormitorul alb din Colecția Dolce Rosa expus în premieră la BIFE 2014

0
sursa foto: adevarul.ro

 

La Târgul Internațional de mobilă BIFE SIM 2014 mi-a atras atenția standul de la Ilvero unde am văzut un mobilier de dormitor alb foarte elegant și de bun gust conceput de un grup de profesionişti format din designeri, arhitecţi şi dealeri.

Colecția Dolce Rosa îmbină armonios stilul neo clasic și modern și astfel ia naștere un mobilier foarte apreciat de tineri, care doresc să aibă în locuința lor o mobilă din lemn masiv, fără sculptură masivă și impunătoare, dar cu un aspect inedit, valoros și bine definit. Este un stil definit prin forme elegante și linii puțin curbate dat de un stil clasic englezesc.
Mobilierul de dormitor alb din Colecția Dolce Rosa are un aer romantic și ușor de adaptat în combinație cu alte culori. Văzând acest mobilier alb de dormitor am simțit pur și simplu o atmosferă caldă și confortabilă care mi-a dat senzația de spațiu mult și libertate.
Cu toate acestea, nu cred că sunt multe persoane interesate în a utiliza un mobilier de acest gen din cauza tratamentului dificil de zi cu zi. Într-adevăr, folosind mobilier alb este riscant pentru că murdăria și petele pot fi ușor de observat și, uneori, ele sunt foarte greu de curățat. Ei bine, ar trebui să realizați că, indiferent de culoarea pe care o utilizați pentru mobila de dormitor, este important să o curățați și să aveți mai multă grijă.

sursa foto: ilvero.ro
sursa foto: ilvero.ro

Mi-a plăcut acest mobilier alb pentru dormitor pentru că poate fi ușor de adaptat la foarte multe stiluri de decorațiuni interioare, fie că sunt mai simple sau mai încărcate. Tapițeria din textură de mătase cu o culoare neutră mi-a dat senzația de cameră luminoasă, strălucitoare și spațioasă dând astfel posibilitatea de a folosi culori puternice și diversificate pentru pereți și podea.
Confortul natural amestecat cu alb, cred că poate fi cu adevarat un dormitor ideal pentru un cuplu. Mi-au atras atenția și elementele de decor precum un candelabru impunător, antic, tapetul din spatele patului destul de încărcat dar care dădea bine in combinație cu mobilierul și accesoriile de pe noptiere.
În acest decor interesant ar putea fi integrate cu succes tablouri cu picturi de orice fel și flori care sunt, de asemenea, frumoase, indiferent dacă sunt naturale sau artificiale pentru a da o nota de fresh. Desigur, vazele utilizate trebuie adaptate la stilul de dormitor. Vaze simple și clare sunt bune pentru orice dormitor cu decor minimalist dar și vaze cu accente complicate sunt bune pentru orice decor de interior clasic.
Cu venaturile proeminente, esenţele aproape nefinisate, tonalităţile naturale dar foarte calde, lemnul în acest caz este un element plăcut dar mai ales calitativ nefiind doar cu rol estetic sau decorativ .
Tendința aceasta de întoarcere la căldura lemnului m-a dus cu gândul la tot ceea ce este natural și pur, pentru regăsirea conexiunii cu elemente primordiale.

Din aceeași colecție fac parte și mobilierul de sufragerie și living care sunt la fel de atrăgătoare și nobile.

sursa foto: spatiulconstruit.ro
sursa foto: spatiulconstruit.ro
sursa foto: spatiulconstruit.ro
sursa foto: spatiulconstruit.ro

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here