Cum arată casa Hobbit care produce energie

0

V-am prezentat anul trecut o casă hobbit care se montează în trei zile. Acum vă prezentăm ce a reuşit să realizeze o tânără din SUA. Şi-a îndeplinit visul şi a construit o casă exact ca cea a personajelor lui J.R.R Tolkien din Stăpânul Inelelor şi Hobbitul. CasoTeca îţi prezintă cum arată casa Hobbit care produce energie.

CITEŞTE ŞI Casa hobbit care se montează în trei zile

Inspirată de căsuţele din ecranizările romanelor lui J.R.R. Tolkien, designerul Kristie Wolfe construieşte acum o micro-comunicate cu trei case Hobbit în Chelan, Washington, SUA. Prima casă a fost deja finalizată şi vrea ca până a mijlocul acestui an să fie terminate ale două căsuţe.

Căsuţele au o suprafaţă de doar 21 de metri pătraţi împărţiţi între dormitor, bucătărie, baie şi camera de zi. Interiorul este un concept care te duce cu gândul la căsuţele adevărate care au apărut în film. Podeaua este din lemn, material care se regăseşte în mai multe locuri din casă.

Partea bună a acestor căsuţe este că funcţionează în afara oricăror reţele şi îşi poduc singure energia de care este nevoie.

Sistemul de alimentare cu energie electrică este format din trei panouri solare cu o putere de 100 de W, un invertor şi două baterii de şase volţi. Apa este livrată de la un turn de apă aflat în apropiere, care alimentează casele, în timp ce deşeurile sunt deversate într-o fosă septică. Un sistem de filtre pentru apă redistribuie apa către baie şi duş, dar şi pentru udarea gazonului. Încălzirea se face cu ajutorul unui şemineu care funcţionează pe bază de propan, amplasat chiar în mijlocul camerei de zi.

hobbit

hobbit2

hobbit3

hobbit4

hobbit5

hobbit6

hobbit7

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here