Cum arată o gară și vagoane vechi transformate în locuințe

0

Dacă ești pasionat de trenuri sau îți plac lucrurile ieșite din comun, atunci iată cum arată o gară și vagoane vechi transformate în locuințe. Proprietatea, dar și vagoanele de epocă, se află în localitatea New Braunfels din Texas, Statele Unite ale Americii.

„Nu eram interesați în mod particular de trenuri și nici nu ne uitam să cumpărăm un depozit pe post de locuință”, își amintesc proprietarii, care în 1993 au ales zece proprietăți din orașul New Braunfels pe care să le vadă cu un agent imobiliar. Chiar dacă era peste bugetul lor și nu era tipul de proprietate dorită, actualii proprietari au decis totuși să-i dea o șansă.

„Ne-am îndrăgostit pe loc”, mai spun aceștia. „Ne-a plăcut cât de rustică și sălbatică era lăsată proprietatea. Ne-au plăcut și antichitățile pe care le-am găsit la fața locului”.

Transformarea depozitului vechi de 200 de ani

Construit în 1800, depozitul este așezat pe un teren de 121.000 de mp în New Braunfels, un mic orășel localizat la mijlocul distanței dintre Austiin și San Antonia. Depozitul-stație din prefabricate al companiei Missouri Pacific a fost localizat original în Buda, Texas, dar a fost mutat aici de proprietarii anteriori, în 1982. Și pentru că această construcție era lungă de 30 de metri, a fost nevoie să fie tăiată în două pentru a fi transportată.

Depozitul-stație a păstrat multe dintre elementele originale, inclusiv terasa cu podeaua originală. Iar dacă te uiți cu atenție, vei vedea chiar și micul geam pe unde se vindeau bilete.

Au urmat vagoanele

Depozitul cu două dormitoare era încântător, dar cam îngust, şi cu un adolescent acasă şi alţi doi la facultate, a devenit clar pentru familie că are nevoie de cel puţin un dormitor în p lus.

„Am văzut un vagon abandonat pe câmp şi atunci ni s-a aprins beculeţul. Am început să ne uităm după vagoane de vânzare. Le-am găsit destul de uşor, dar nu la fel se poate spune despre mutarea lor”, îşi mai amintesc proprietarii.

Primul vagon a fost unul din metal, cumpărat de la compania Santa Fe. Proprietarii au vrut ca vagonul să fie aşezat pe linii, aşa că au chemat o companie specializată să le instaleze.

Al doilea vagon a fost cumpărat de la Texas Mexican Railroad, şi a fost obserbat de un prieten la vechituri. Cuplul a plătit 1.200 de dolari pentru el.

Colecţia de vagoane, scoasă la vânzare

Rând pe rând, colecţia de vagoane a celor doi a crescut, astfel încât fiecare dintre copii avea propria cameră. Au reuşit să pună la punct şi o cameră de oaspeţi. Deşi s-au ocupat de această proprietate ca de un hobby, propritarii au decis acum să vândă ce au reuşit să adune atâţia ani. Preţul? Aproape 3 milioane de dolari.

Sursa text : House Beautiful 

Foto: L’OEIL L’ESPRIT

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here