Idei de decorare a scărilor pentru un interior inedit

3

O scară reprezintă un element important în fiecare casă, este în primul rând utilă pentru a ajunge de la un etaj la altul. Nu trebuie privită însă doar din acest punct de vedere pentru că poate constitui piesa principala în decorarea unei locuințe.

Scările pot avea un design inedit dacă de exemplu se montează câteva spoturi luminoase pe treptele scărilor sau pe peretele de lângă trepte, se pot decora chiar treptele cu tapet, colaje, vopsea sau pictură. Mai există o posibilitate și anume un design unic de decorare a balustradei unei scări, această variantă în mod sigur va personaliza scara conform stilului încăperii respective, nu trebuie ignorat faptul că are și rol de protecție.

Sunt multe variante de decorare a balustradei care diferă în funcție de formă, de mărime dar cel mai important de materialul folosit pentru confecționarea balustradei. Se pot realiza din structuri simple de inox în special pentru amenajările de tip modern, se pot crea de asemenea combinații originale între inox și lemn sau inox și sticlă, și clasicul stil care se menține în timp de această dată conturat cu elemente din fier forjat.

 

Balustrada brânză Emmentaler a fost creată de designerul Biljana Jovanovic care s-a inspirat de la aspectul brânzei Emmentaler. Este confecționată din tablă de oțel, grunduită și vopsită alb mat. Acest model se poate personaliza deoarece modelul diferă în funcție de mărimea spărturilor și astfel poate fi ușor de integrat într-o casă.

Balustrada  Emmentaler

Balustrada  Emmentaler 1

 

Balustradele de lemn de obicei au un aspect mai clasic, nu și de această dată deoarece inserția de lemn este combinată cu sticlă sau metal, dând un aspect plăcut. Dint-un spalier de lemn se poate crea de asemenea o balustradă de dimensiunea unui perete rezultând un element modern.

balustrada din lemn 3

balustrada din lemn 2

balustrada din lemn 1

 

Balustrada din sticlă are un avantaj dat de principala proprietate a sticlei, transparența. De aceea este indicată în locuri întunecoase sau acolo unde nu este foarte mult spațiu. Ea va părea invizibilă și neutră, creând iluzia de spațiu deschis, de libertate. Sticla este un material complex care nu se demodează în timp, ea aduce un plus de eleganță și stil în spațiul amenajat.

balustrada din sticla

 

Balustrada din inox este o alegere bună pentru o casă construită în stil clasic, dar mai ales pentru o casă construită în stil modern. Inoxul se adaptează bine stilului avangardist, dând o notă de eleganță spațiului respectiv. Modelele de balustrade confecționate din inox pot fi asociate cu trepte din gresie lucioasă, în acest mod strălucirea inoxului se reflectă în luciul gresiei.

balustrada din inox 3

01 002

balustrada din inox 1

 

Balustrada din fier forjat este elegantă și are un aspect delicat de broderie. Este simplu de întreținut și poate fi ușor de integrat într-o locuință. Oferă o gamă variată de modele datorită versatilității sale, de la modele simple și sobre la modele ce imită diverse obiecte din natură, mai complexe. Balustradele din fier forjat pot fi rustice, simple sau elegante, sau foarte detaliate și de lux.

balustrada din fier forjat

balustrada din fier forjat 1

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: nhenvrisk.org, bolthitch.com, cnbhomes.com, dekorguru.com, designyourinteriors.com, fhd.com.vn, hafblog.com,       home-designing.com, houzz.com, pinterest.com, studentie.ro, superfaber.ro

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here