Cum creștem umiditatea dintr-o cameră?

0

Mulți dintre noi se confruntă, acasă ori la birou, cu problema aerului mult prea „uscat” din spațiul în care-și petrece cel mai mult timp.

Dacă umiditatea ridicată favorizează apariția microorganismelor în locuință, umiditatea joasă face și ea aerul greu respirabil și creează senzația că încăperea respectivă este mereu plină de praf. Adesea, starea de oboseală și agitație pe care le resimțim petrecând mult timp într-un mediu cu aer uscat pot fi accentuate.

Efectele negative ale aerului uscat

Alte efecte pe care le resimțim atunci când petrecem mult timp într-un spațiu cu umiditatea scăzută a aerului sunt deshidratarea organismului, uscarea buzelor, creșterea riscului apariției infecțiilor respiratorii, uscarea și chiar iritarea ochilor. În afara sănătății, umiditatea prea mică determină apariția crăpăturilor în pereți, în parchetul din cameră și în mobilier. Deci, dacă observăm aceste „simptome” este bine să luăm măsuri.

Cu ce începem?

Dar, înainte de a trece la diversele soluții de creștere a umidității trebuie să ne asigurăm că aerisim regulat încăperile și ar fi ideal să avem în casă un higrometru (sau umidometru, aparatul care măsoară nivelul de umiditate al unei încăperi). Trebuie să știm că nivelul optim de umiditate variază între 40 și 60%, iar dacă umidometrul ne arată o cantitate mai mică, putem apela la una dintre următoarele soluții.

Vase cu apă puse în încăpere

Una dintre, la îndemâna oricui, ar fi amplasarea recipientelor cu apă în apropierea surselor de căldură pe timpul iernii sau pe pervazul ferestrei în perioada caldă a anului. Pentru un plus de valoare estetică puteți cumpăra sau confecționa vase cu diferite ornamente, potrivite camerei dumneavoastră. Dacă apelați la această metodă însă, pentru a evita pe cât este posibil apariția microorganismelor în apa care se încălzește, ar fi bine să folosiți apă purificată și să o schimbați cât mai des.

umezire aer casotea

Plantele de cameră

O altă soluție, cu costuri reduse și un aspect estetic plăcut, o reprezintă plantele de cameră, care ajută la sporirea umidității dacă le udăm suficient de des și le stropim din când în când frunzele cu un pulverizator (Atenție! Asigurați-vă că planta respectivă suportă un astfel de „tratament”).

plante umezire aer casa

Aparate de umidificat aerul

O soluție puțin mai costisitoare, dar și mai eficientă decât celelalte, este achiziționarea unui umidificator pentru încăperi. Există și astfel de aparate care au inclusă funcția de umidificare a aerului pe lângă cea de purificare, cum este gama de purificatoare cu Ioni Plasmacluster de la Sharp. Acești ioni, răspândindu-se în cameră, descompun practic moleculele responsabile de mirosuri neplăcute și alte particule transmisibile prin aer, ajutându-ne să scăpăm de bacterii, mucegai, virusuri și acarieni.

De asemenea, purificatoarele cu funcție de umidificare de la Sharp pătrund cu ajutorul ionilor răspândiți în aer și în spatele mobilierului, ceea ce face mai greu o tehnologie obișnuită. Un astfel de aparat poate fi ales în funcție de suprafața pe care vreți să-l utilizați, de exemplu modelul Sharp KC-930EU-W, este creat pentru o suprafață de 21 m², iar modelul KC-860E ajunge și la 48 m². purificator-sharp

Așadar, orice soluție vă convine, aveți grijă de aerul pe care-l respirați!

Surse foto: www.purificator-sharp.ro, www.imusthaveit.co.uk, www.houzbuzz.com

Vezi aici de unde poți achiziționa purificatoarele SHARP la cel mai mic preț: https://casoteca.ro/magazin/

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here