Super utilaje pentru super grădini

0

STIHL lansează pe piața din România două noi utilaje de curățat cu presiune, destinate utilizatorilor din agricultură și construcții. Este vorba despre spălătoarele RE 232 și RE 282 Plus, care se adaugă la celelalte patru utilaje de acest tip din gama STIHL pentru profesioniști.

În timp ce RE 232 are o presiune de lucru de 145 bar, RE 282 Plus funcționează cu un presiune de până la 160 bar, între cele două existând și o diferență majoră de debit. Ambele sunt dotate cu filtru de apă, care asigură o protecție suplimentară a pompei, dar și cu rezervor pentru detergent.

Cele două spălătoare sunt dotate cu cabluri de alimentare de 5 m, la care se adaugă furtunurile de înaltă presiune, cu armătură de oțel de 10 și respectiv 15 m, pentru RE 282 Plus. Dacă modelul RE 232 este configurat și pentru utilizare casnică, RE 282 Plus se folosește doar în scopuri profesionale, având nevoie de alimentare cu curent trifazic.

În categoria spălătoare cu înaltă presiune, STIHL a dezvoltat nu mai puțin de 13 astfel de utilaje, din care 6 sunt destinate folosirii intensive, la nivel profesional. Restul de echipamente se adresează mai ales celor care fac des curățenie în jurul casei și pe alei, dar și celor care nu vor să-și piardă timpul la spălătoriile de mașini.

Cel mai puternic utilaj de acutilaje 2est tip care există acum pe piață este RB 402 Plus, care dezvoltă, cu ajutorul unui motor termic, o presiune echivalentă cu aceea a unui gheizer care pulverizează apa la peste 100 m înălțime. Este vorba despre o presiune maximă de lucru de 230 bar, cantitatea de apă pe care o poate disloca fiind de 1150 l/h. Echipamentul este destinat celor care au activități agricole, în construcții sau celor care dețin parcuri auto.

Despre compania STIHL

STIHL a anunţat în 2015,  la nivel internațional, o creştere de 8,9%, atingând o cifră de afaceri record de 3,25 miliarde de euro. Compania germană intenţionează să investească 1 miliard de euro în dezvoltare până în 2018. Investițiile globale de anul trecut au atins 235 milioane de euro, cel mai înalt nivel din istoria companiei. Anul acesta compania împlinește 90 de ani, fiind înfințată în 1926 de Andreas Stihl în Stuttgart.

STIHL România este o companie deținută 100% de firma mamă și a fost înființată în 1997 . În prezent STIHL România importă motounelte sub brandurile STIHL şi VIKING.

Citeşte mai multe despre subiect pe AgroTeca.ro…

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here