Între frumuseţe şi superstiţie – de ce viitoarele mirese aleg bujorii în buchetele lor de nuntă?

1

În ultimul timp, tot mai multe viitoare soţii aleg să poarte în buchetul de mireasă frumoşii bujori. V-aţi gândit vreodată de ce o fac? O fi pentru că sunt frumoase sau din pură superstiţie? AgroTeca.ro a încercat să afle de ce tot mai multe mirese fac această alegere, şi iată ce a descoperit.

Potrivit mitologiei și folclorului, bujorii sunt considerați semne ale norocului și ale căsniciei fericite, aceștia întruchipând prosperitatea și romantismul.

Bujorul deține și un sens simbolic al frumuseții feminine, dar înfățișează și pudoarea și compasiunea. Pe lângă toate astea, acesta mai poarta și denumirea de “Floare a Bogației și a Onoarei“.

Legenda mai spune că bujorul are calitați de energizare a vieții sexuale. Florile de bujor dintr-o vază sau chiar un tablou înfățișând bujori în dormitor creează un efect benefic în plan erotic.

Tot mai multe mirese aleg cel mai frumos buchet de nuntă de la Floria.ro.

Bujorii sunt florile pe care le poţi creşte şi la tine în  grădină cu minimum de atenţie. Coloraţi şi parfumaţi, bujorii sunt vedetele lunii mai. Adesea îi întâlnim în culorea roz, dar ei mai sunt şi albi, roşii sau galbeni.

Curăţă grădina cu uşurinţă doar cu această cositoare de la eMAG.

Florile au tulpina lungă şi foarte rezistentă, pemiţându-le, astfel, să reziste zeci de ani. Ele înfloresc în decursul anului, din primăvară până toamna, depinde de temperatură. Bujorii nu au nevoie de multă îngrijire, doar de un sol fertil, apă de ploaie şi multă lumină. Ideal este să-i plantaţi în perioada septembrie – octombrie, pentru ca în primăvară să vă puteţi bucura deja de ei.

Citeşte mai departe despre subiect pe AgroTeca.ro…

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here