Cum facem ca florile din glastră să aibă o viață cȃt mai lungă?

2
florile pr

Nimic nu se compară cu frumusețea pe care o au florile proaspete. Culorile, delicatețea petalelor, parfumul și armonia formelor fiecărei flori în parte, atrag privirile tuturor. Dar cum să facem să păstrăm această senzație cȃt mai mult?

Iată 10 pași ce trebuie urmați pentru a menține florile în viață o perioadă îndelungată:

 

  1. Folosiți vaze din sticlă, nu din plastic. Puteți găsiți o ofertă variată pe http://emag.ro

  1. Aveți grijă ca vaza să fie bine spălată înainte de a introduce florile. Bacteriile prezente în vasul murdar vor afecta rapid plantele.

 

  1. După ce desfaceți buchetul, tăiați din codițele plantelor 1-2 cm, în unghi de 45 grade, folosind o foarfecă sau un cuțit bine ascuțit. Vasele lemnoase ale tulpinii, cele prin care circula apa, se blochează la scurt timp după ce aceasta a fost tăiată. Ca urmare, planta nu se poate hrăni. Prin tăiere, se elimină porțiunea blocată.

Operațiunea trebuie repetată zilnic.

Tăierea oblică mărește suprafața de absorbție și elimină posibilitatea ca vasele să fie obturate prin așezarea perpendiculară pe fundul vazei.

4. Puneți în glastră apa rece, nu călduță.

5. Respectați recomandările referitoare la expunerea la soare. Majoritatea speciilor au nevoie de lumină naturală.

  1. Aveți grija ca vara, în zilele toride, să nu uitați florile pe balcoane sau terase închise în panouri de geam și expuse soarelui pentru că datorită efectului de seră, temperatura va crește foarte mult, iar florile se vor veșteji.

Iarna, țineți florile departe de sursele de căldură.

7. Curățați tulpina de frunze pe porțiunea care intra în apă, altfel acestea vor începe să putrezească, iar apa se va înverzi și va răspȃndi un miros neplăcut. În plus, prin aruncarea sa în chiuvetă va apărea pericolul înfundării scurgerii.

8. Zilnic, țineți tulpinile sub un jet de apă rece cȃteva secunde pentru a le curăța.

9. Hrăniți florile adăugȃnd în apă o linguriță de zahăr și o aspirină (ajută la absorbția apei).

  1. Alegeți flori de sezon, din zona în care locuiți. Evitați-le pe cele aduse cu avionul din alte țări, acestea fiind tratate cu o mulțime de chimicale pentru a supraviețui călătoriei.

Vezi: https://casoteca.ro/florile-de-toamna-afla-tot-ce-nu-stiai-despre-ele/

Sursa foto: Pinterest, https://www.cgtrader.com/

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here