Cum personalizezi mobilierul de la IKEA

0

Majoritatea dintre noi avem acasă mobilier sau produse de la IKEA pe care le vedem și în apartamentele prietenilor. Ca să le dăm o notă personală şi să nu semene cu cele scoase de pe poarta fabricii nu trebuie să fim neapărat tâmplari. CasoTeca îţi arată cum să personalizezi mobilierul de la IKEA.

La prima vedere, nu pare cine știe ce piesă de mobilier. Acest cărucior de bucătărie din gama Bekvam, care costă 250 de lei poate fi transformat într-o piesă de mobilier cu stil. E nevoie de un strat de vopsea gri, un blat șic din marmură și o bară de metal. Iată mai jos ce a ieșit.

bekvam

 

bekvam2

Comoda cu trei sertare din gama Rast, care costă 129 de lei, poate fi și ea transformată. La fel, și aici e nevoie de un strat de vopsea, mânere noi și bucăți mici de piele pe care le poţi lipi cu adeziv în colţurile sertarelor. Nici nu s-ar spune că ai cumpărat comoda de la IKEA, nu-i așa?

rast

rast2

Aceeași etajeră Rast poate fi întrebuințată și în alt mod, ca parte dintr-un birou. Aplică un strat de vopsea, schimbă mânerele, iar cu ajutorul unui blat și a unor picioare de masă vechi biroul prinde contur. Poţi pune și o placă transparentă de plexiglas pe suprafața biroului.

rast3

Etajera din metal și sticlă din gama Vittsjo costă 199 de lei, iar transformarea ei este foarte simplă. Cu ajuorul unei vopsele aurii vei obține o etajeră fermecătoare, mai ales dacă o foloseşti în camera de zi.

vittsjo

 

vittsj2

Nu doar mobilierul de la IKEA poate fi transformat. Mici îmbunătăţiri pot aduce un plus de farmec și consolelor pentru polițe din gama Ekby.  Nu e nevoie decât de vopsea aurie pentru a crea un efect elegant. Prețul pentru două console este de 30 de lei, iar o poliță costă 50 de lei.

ekby

ekby2

 Sursa foto: www.ikea.com, www.housebeautiful.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here