Cât costă amenajarea unui apartament nou în Bucureşti

1

Acasă este locul unde se formează amintiri, de la mirosul de cozonaci, la primul bibelou spart. Şi oriunde am pleca, tot acasă ne întoarcem. Achiziţia unei locuinţe este una dintre cele mai importante decizii pe care le luăm, însă trebuie să fim pregătiţi şi cu un buget şi pentru amenajarea apartamentului. CasoTeca îţi spune cât costă amenajarea unui apartament nou în Bucureşti.

Proiectul de amenajare a patru tipuri diferite de locuinţe vine de la dezvoltatorul lituanian Hanner, care a construit proiectul rezidenţial The Park, lângă Parcul Tineretului din Capitală. Iată ce au realizat arhitecţii şi la cât s-au ridicat bugetele.

Începem cu o garsonieră de 36,75 metri pătraţi din cadrul The Park. Elis Popescu de la Designist.ro a pornit de la ideea de a contura un decor urban, cu accente ludice, presărat cu elemente mai puţin convenţionale: leagănul ce completează zona de conversaţie, etajere cu cărţi stivuite pe post de noptiere sau ilustraţii cu mesaje care invită la interpretare.

Bugetul a inclus toate piesele de mobilier, corpurile de iluminat, decorațiunile, accesoriile, mânerele, salteaua, cuvertura de pat, finisajele decorative, manopera, materialele echipei de lucru și chiar electrocasnicele de la Whirlpool. În total, 6.600 de euro. Iată mai jos fotografii, dar şi un video cu povestea amenajării.

Designerul Irina Neacşu a amenajat acest apartament cu două camere de 53 de metri pătraţi cu un buget de 8.500 de euro. Irina şi-a propus să armonizeze locuitul într-un spaţiu compact cu senzaţia de aer liber. Pentru aceasta a ales să integreze culori, materiale, elemente subtile sau ludice care să ducă cu gândul la natură. Bugetul pe care l-a avut la dispoziţie pentru amenajarea apartamentului a inclus şi accesoriile şi electrocasnicele de la Whirlpool.

Un alt apartament, cu trei camere şi cu o suprafaţă de 64 de metri pătraţi, a fost amenajat de arhitecţii Atilla Kim, Bogdan Ciocodeică şi Diana Roşu. Cei trei au realizat un proiect spectaculos, iar materialul lemnos, culorile deschise, plantele şi lumina naturală au definit astfel un spaţiu strâns legat de exterior. Bugetul de 11.200 de euro include electrocasnicele de la Whirlpool, piesele de mobilier făcute pe comandă, accesoriile şi decoraţiunile.

Bugetul de amenajare pentru un apartament cu patru camere cu o suprafaţă de 85 de metri pătraţi a fost de 13.000 de euro. Echipa de design interior a Dizainăr, formată din Marilena Popa şi Mihnea Ghilduş, au gândit amenajarea pentru o familie tânără cu doi copii. Pentru fiecare cameră a fost creată o poveste diferită. Tema aleasă pentru dormitorul părinţilor este campingul, iar temele din dormitoarele copiilor sunt o căsuţă în copac şi natură cu flori şi păsări. Pentru compartimentarea spaţiului deschis, designerii au folosit trei panouri cu structură metalică, numai bune pentru agăţat bicicleta, trotineta şi rachetele de tenis. Iată mai jos ce a ieşit.

Sursa foto şi video: The Park 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here