Cum poți crea o atmosferă cozy în sufragerie toamna și iarna

1

Ai observat că toamna și iarna ai tendința de a petrece mai mult timp în sufragerie, citind o carte, privind serialul preferat sau pur și simplu stând de vorbă cu persoanele dragi ție?

Având în vedere că toamna este deja aici și iarna abia își așteaptă rândul, îți prezentăm în continuare câteva idei pentru a crea o atmosferă cozy în sufragerie în sezonul rece. Sunt idei pe care le poți pune în practică foarte ușor și care vor transforma total aspectul locuinței tale.

Alege o sursă de lumină artificială difuză

Lumina de interior si secretele unei amenajari reusite

Lumina naturală este din ce în ce mai scăzută și astfel simți nevoia unei surse de iluminat artificial. Pentru o atmosferă cozy în sufragerie, este recomandat să alegi un lampadar și un bec cu lumină caldă.

Astfel, vei putea sta serile la povești cu cei dragi ție, te vei putea uita la televizor sau vei putea citi câteva pagini din cartea preferată, într-o atmosferă de poveste. Lampadarele reprezintă mai mult decât o sursă de iluminat: ele sunt și decorațiuni deosebite pentru sufrageria ta.

În funcție de preferințele tale și de modul în care este amenajată sufrageria, poți opta pentru lampadare moderne, lampadare clasice sau lampadare cu aspect vintage. Vei vedea că există sute de modele dintre care poți alege, așa că ține cont de câteva sfaturi pentru a-l cumpăra pe cel potrivit.

Este necesar să stabilești locul lampadarului pentru a putea să alegi o dimensiune potrivită. Dacă ai un living spațios, poți opta pentru orice lampadar, în orice dimensiune. Apoi, alege un corp de iluminat cu un design care să se potrivească mobilei din living și celorlalte decorațiuni.

În cazul în care sufrageria ta are nevoie de un element distinct, acela poate fi lampadarul. Spre exemplu, într-o sufragerie clasică, poți opta pentru un lampadar vintage.

Pături și perne confortabile pentru canapea

Canapea de colt gri cu perne decorative galbene in living alb cu parchet de  culoare naturala

Având în vedere că vei petrece destul de mult timp în living, mai ales în zilele mohorâte, când nu vrei să ieși în oraș, ai nevoie de tot confortul.

Astfel, alege perne confortabile, nu doar de decor, pe care să le utilizezi când stai pe canapea. Pe lângă acestea, optează și pentru pături pe care să le folosești atât cu rol decorativ, cât și pentru a te înveli când îți este frig.

Păturile pot fi așezate așa cum îți dorești și poți căuta inspirație pentru a vedea mai bine cum poți să decorezi canapeaua în fiecare zi diferit.

Este recomandat să optezi pentru pături din diferite materiale și în diferite grosimi, deoarece nu știi niciodată de care poți avea nevoie. Anul acesta, la mare căutare sunt păturile ce par împletite, dar și păturile cu ciucuri.

Lumânări parfumate

Cele mai bune lumanari parfumate - Blog cu sfaturi despre lumanari,  decoratiuni casa

Am stabilit ce fel de lumină transformă sufrageria în una primitoare și cum poți să te simți mai confortabil când este ușor răcoare în living.

Ce mai lipsește? Un miros care să inunde toată sufrageria și care să fie subtil în același timp. Astfel, este recomandat să alegi lumânări parfumate cu arome de toamnă: măr copt și scorțișoară, dovleac, ciocolată și multe altele.

Lumânările vor împrăștia un parfum discret și în același timp vor lumina foarte plăcut sufrageria. În plus, dacă optezi pentru lumânări cu fitil din lemn, gros, vei avea parte și de o experiență auditivă ce te va transpune într-o cabană de munte în fața unui șemineu.

Lumânările cu fitil din lemn împrăștie un zgomot foarte plăcut și discret, asemenea lemnelor ce ard într-un șemineu.

Acestea fiind spuse, sperăm să ții cont de sfaturile prezentate și să îți transformi sufrageria în cea mai cozy camera din locuință.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here