Cum să alegi o pompă de apă fără să dai greș

0

Apa este esența vieții, fără ea nu putem trăi. Din acest motiv, căutăm mereu cele mai bune soluții pentru a ne putea bucura de aceasta. Iar dintre ele face parte pompa de apă, una dintre cele mai utile invenții ale tuturor timpurilor, un dispozitiv care permite transportul lichidelor.

Cu toate acestea, pentru a o folosi eficient, trebuie luate în considerare o mare varietate de factori. Prin urmare, este important să-ți fie clar contextul în care o vei utiliza.

Există mai multe motive care justifică utilizarea unei pompe de apă. De exemplu, dacă locuiești într-o zonă în care au loc frecvent inundații și apa trebuie pompată pentru a curăța locul. Alții oameni, pe de altă parte, ar putea avea nevoie de ea din  motivul opus: deficitul de lichid vital. În aceste cazuri, se obișnuiește amplasarea pompei la suprafață sau subteran. Cum alegi pompa de apă potrivită? Iată ce tipuri de pompe există în magazinele de specialitate:

Tipuri de pompe de apă existente

Alegerea unei pompe de apă nu este o sarcină ușoară, cel puțin nu dacă este necesară pentru funcții foarte specifice. Cu toate acestea, descoperirea diferitelor tipuri de pompe existente este o prioritate. Acest lucru te-ar împiedica să cumperi o pompă submersibilă atunci când ai nevoie de un alt model. Reține! Întordeauna, înainte de alegerea pompei, este bine să afli ce modele merită alese și să ceri sfatul unui specialist.

Și, desigur, nu ar trebui să ignori pompele fabricate de mărci de renume, deoarece, în majoritatea cazurilor, acest lucru le influențează calitatea. Este adevărat, e greu să alegi o pompă de calitate când nu știi absolut nimic despre subiect, dar nici imposibil nu este. În aceste situații, este  bine, după cum ți-am spus deja, să ceri părerea specialiștilor înainte de a cumpăra o pompă.

Unde este bine să fie instalată pompa de apă

Există diferite tipuri de pompe de apă, iar funcționarea lor, deși este similară, va depinde de motivul pentru care îți dorești să o achiziționezi. În general, cele mai folosite sunt pompele submersibile, hidrofoarele, pompele autoamorsante și, de asemenea, pompele pentru puțuri. Alegerea unui model sau altul va depinde în totalitate de locul în care va fi amplasată și de nevoile tale.

De exemplu, dacă locul în care se află apa ce urmează a fi pompată este o fântână, ideală este o pompă de apă submersibilă. Pe de altă parte, dacă apa ce trebuie pompată provine dintr-un rezervor, râu sau lac, atunci ar trebui să fie aleasă o pompă de suprafață. Pe scurt, locul de instalare este, în mare măsură, cel care îți oferă indicii cu privire la tipul de pompă de care ai nevoie.

Ia în considerare aspectele tehnice

Descoperirea diferitelor pompe de apă existente nu este suficientă pentru alegerea pompei potrivite. Pentru a alege o pompă de apă trebuie să ții cont și de aspecte legate de modul în care are loc transportul apei. Compararea caracteristicilor fiecărui model cu ceea ce îți dorești, este o chestiune  esențială. De exemplu, debitul, lungimea sistemului de refulare, pierderile de presiune datorate accesoriilor etc.

Debitul este cantitatea de lichid care trece printr-o pompă într-o anumită perioadă de timp. Capul de aspirație este înălțimea (distanța) dintre orificul de admisie al conductei de aspirație și pompă și, de obicei, nu depășește 10 metri. Capul de refulare  este înălțimea dintre pompă și orificiul de ieșire al conductei de refulare. Ținând de aceste aspecte, printre altele, poți alege cel mai potrivit model.

Acum că ai aflat informații utile despre ce pompe apă există, ce alegi? O pompă submersibilă sau un hidrofor? Apropo, dacă vrei un hidrofor trebuie să știi că poți găsi hidrofoare de ultimă generație, la prețuri foarte bune, în magazinele online. Spor la cumpărături!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here