Cum poţi face locuibil un apartament de 13 mp

0

Un apartament mic, plin cu prea multe lucruri, aduce mai mult a peşteră înghesuită şi claustrofobă decât a locuinţă confortabilă şi comodă. Aşa că dacă nu vrei să te alienezi în timp ce locuieşti într-un spaţiu impropriu ar trebui să te ghidezi după principiul „mai puţin înseamnă mai mult“. Designerul Szymon Hanczar a creat un spațiu funcțional într-o locuință foarte mică. CasoTeca îți prezintă cum poți face locuibil un apartament de 13 mp.

Iată câţiva paşi pe care îi poţi urma pentru a duce o viaţă minimală într-un apartament de numai 13 metri pătraţi.

Elimină dezordinea vizuală. Mormanele de hârtie, blaturile murdare şi pereţii prea încărcaţi cu decoraţiuni pot face atât spaţiile înguste, cât şi cele largi să pară haotice. Păstrează suprafeţele plane curate şi ordonate şi vei avea parte de o viaţă mai liniştită.

Cum poţi face locuibil un apartament de 13 mp

Păstrează lucrurile luminoase. Pereţii, podeaua şi mobila în nuanţe deschise fac spaţiile miniscule să pară tot mai mari şi mai luminoase.

Scapă de piesele de mobilier inutile. Toată mobila pe care o ai în casă trebuie să îndeplinească un scop practic. Poţi folosi o masă atât pentru a cina, cât şi pe post de birou, dressingul poate servi şi ca spaţiu de depozitare, iar un hamac poate contura un loc de relaxare fără a pierde spaţiu preţios.

Cum poţi face locuibil un apartament de 13 mp

Utilizarea la maximum a spaţiului de depozitare te va ajuta să creezi o casă mică, dar ordonată. Iată câteva sfaturi pentru gruparea spaţiului din dulap:

Împarte-ţi bunurile după prioritate. Hainele pot fi aranjate în dressing, iar majoritatea articolelor mari le poţi pune într-un dulap.

Creează spaţii de acces. Dacă lucrurile sunt organizate bine, totul este la îndemână, inclusiv maşina de spălat îşi poate găsi un loc.

Când locuinţa este strâmtă, utilizarea spaţiului pe verticală te va ajuta să foloseşti fiecare centimetru din micul tău apartament. Iată cum poţi profita de înălţimea locuinţei tale:

Poţi instala un pat etajat deasupra bucătăriei şi băii. Trebuie doar să te asiguri că ai suficient spaţiu să stai în picioare în partea de jos a camerei, iar în pat să te poţi ridica.

Cum poţi face locuibil un apartament de 13 mp

Ai fi dispus să locuieşti într-un apartament mic care nu are bucătărie? Totul se rezumă la compromisuri.

În funcţie de preferinţe şi obişnuinţe, poţi opta pentru o baie mai mare în detrimentul spaţiului acordat bucătăriei. Dacă eşti o persoană care nu găteşte acasă, poţi renunţa la cuptor sau aragaz, iar spaţiul necesar bucătăriei se reduce simţitor.

Un frigider compact, un flitru de cafea şi un mic blat pe care poţi face sandviciuri este suficient pentru  multe persoane obişnuite cu mâncarea pe fugă.

Cum poţi face locuibil un apartament de 13 mp

Cum poţi face locuibil un apartament de 13 mp

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here