Cum poţi folosi oglinzile pentru mai mult spaţiu

4

Folosirea oglinzilor pentru a da impresia de spaţiu într-o cameră mică este un truc pe care designerii îl folosesc în mod frecvent. Oglinzile ajută la crearea unui spaţiu mai mare atunci când reflectă lumina, adăugând astfel strălucire camerei, dar şi impresia că este mai spaţioasă decât în realitate. CasoTeca îşi spune cum poţi folosi oglinzile pentru mai mult spaţiu.

Foloseşte oglinda pentru a reflecta lumina. De obicei, camerele  întunecoase dau impresia unui spaţiu mai mic şi înghesuit. Astfel de camere pot beneficia de o poziţionare bună a unei oglinzi sau a unui set de oglinzi. Iată câteva moduri în care poţi obţine acest efect.

Poziţionează o oglindă pe peretele opus ferestrei. Astfel, oglinda va reflecta lumina care pătrunde în cameră şi o va lumina.

oglinda1

Foloseşte o oglindă mare în holul de la intrare. Acest mic truc oferă instantaneu impresia că ai pătruns într-un spaţiu mare şi este cel mai eficient atunci când oglinda este plasată pe peretele spre care atenţia se îndreaptă din prima.

oglinda2

Acoperă un perete întreg cu oglindă. Dacă ai un spaţiu mic, precum un dormitor sau o baie unde te simţi înghesuit, un perete-oglindă deschide spaţiul. Un pat sau o masă amplasate chiar lângă un perete-oglindă duc la impresia că spaţiul s-a dublat. Iată mai jos câteva idei.

oglinda3

oglinda4

oglinda5

Dacă ai un şemineu, plasează o oglindă chiar lângă el. Atunci când acesta funcţionează, oglinda va reflecta lumina caldă a focului şi va duce la crearea unui loc luminos. Acest lucru poate fi obţinut dacă oglinda se amplasează pe peretele adiacent.

O altă variantă de a face spaţiile mici să pară mari este amplasarea oglinzilor pe tavan. Acest mic truc se pretează pentru toaletele fără geam sau pentru cămară. Atunci când luminile se aprind, se creează iluzia unui iluminator. O altă variantă este amplasarea unei oglinzi mari deasupra chiuvetei.

oglinda6

oglinda7

oglinda8

Un alt truc este să aşezi o lampă sau o lumânare în faţa unei oglinzi, lucru ce ajută la răspândirea luminii în întrega cameră. Acest efect se poate obţine dacă aşezi obiectele luminoase pe un raft, chiar imediat sub oglindă. Dacă ai o oglindă de mari dimensiuni, optează pentru un lampadar. Într-o cameră fără fereastră, acest truc ajută la crearea unei lumini care provine de afară.

oglinda11

oglinda 10

???????????????????????????????????????

Sursa foto: Pinterest 

4 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here