Un desert gustos și rafinat ca prăjitura profiterol nu poate trece neobservat. Îi poți cuceri cu ușurință pe cei din familie sau pe invitații tăi dacă ții cont de câteva lucruri atunci când te apuci să prepari această prăjitură inedită, ce cu siguranță va satisface papilele gustative ale tuturor, indiferent de gusturi.
Nu vei da niciodată greș cu prăjitura profiterol
Gospodinele mereu se întrec în prepararea celor mai inedite preparate, fie ele dulci sau sărate. Când vorbim despre deserturi, rețetele mereu sunt adaptate, personalizate, totul pentru a ieșit cel mai bun preparat care să placă tuturor. Atunci când vrem să facem ceva rapid acasă, dar care să uimească prin rafinament, ideală este prăjitura profiterol. Nu ai nevoie decât de răbdare, imaginație și ingrediente de calitate.
Această prăjitură fină, cremoasă și foarte gustoasă poate fi asezonată cu arome inedite, care îi va cuceri negreșit pe musafirii tăi. Prăjitura profiterol poate fi preparată cu ingrediente ce vor conferi preparatului o savoare aparte. Ori cu ananas sau cu mere caramelizate, ce aduc aminte de vremea copilăriei, acest desert îți dă voi să te folosești de imaginația ta.
În cele ce urmează îți vom prezenta rețeta unei prăjituri profiterol preparată cu fructe de pădure și blat de nucă. Pentru aceasta vei avea nevoie de 6 albușuri, 160 g de zahăr și 200 g de nucă măcinată pentru prepararea blatului pufos.
Pentru jeleul de fructe de pădure vei folosi 400 g de fructe de pădure proaspete sau congelate, 80 g de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 100 ml de apă și 40 g de amidon. Pentru crema de vanilie ai nevoie de 6 gălbenușuri, 100 g de zahăr, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 200 ml de lapte, 15 g de gelatină, 250 g de brânză și 400 ml de smântână pentru frișcă.
Mai întâi pregătește foaia de nucă. Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se amestecă până când acesta se topește. În compoziție se pune nuca măcinată și se amestecă până când toate ingredientele se omogenizează. Într-o tavă încăpătoare, tapetată cu hârtie de copt, se pune compoziția de blat, se uniformizează și se pune la copt timp de 20 de minute. Când este gata, se scoate foaia de la cuptor, se lasă la răcit și se taie în două pe verticală.
Citește și: Secretul unui tiramisu perfect. Cum trebuie să fie cafeaua pentru pișcoturi
Secretul celei mai bune prăjituri constă în ingredientele folosite
Între timp pregătește jeleul de fructe de pădure. Se pun la blender fructele, apoi compoziția obținută se pune într-o cratiță în 100 ml de apă și se adaugă zahărul și zahărul vanilat. După ce se amestecă toate ingredientele, compoziția se pune la fiert timp de 5 minute. Separat, se amestecă amidonul cu două linguri de apă rece și se răstoarnă peste jeleul fierbinte. Jeleu de fructe se toarnă peste cele două foi cu nucă și se uniformizează.
[…] Un desert gustos și rafinat ca prăjitura profiterol nu poate trece neobservat. Îi poți cuceri cu ușurință pe cei din familie sau pe invitații tăi dacă ții cont de câteva lucruri atunci când te apuci să prepari această prăjitură inedită, ce cu siguranță va satisface… Cititi mai multe aici: Cum prepari cel mai bun profiterol la tine acasă. Află care este rețeta de succes […]
[…] Descoperă și: Cum prepari cel mai bun profiterol la tine acasă. Află care este rețeta de succes […]