Cum puteți avea mereu o grădină îngrijită

0

O grădină este domeniul în care o amenajare peisageră poate crea o adevarată operă de artă. Compoziția vizuală se realizează cu plante, cursuri de apă, forme de relief variate și gard viu, arbuști, gazon, etc. Prin această amenajare peisageră se obține un spațiu de relaxare perfect pentru cei care dispun de o suprafață de teren acasă.

Dar ca să aveți o grădină  mereu frumoasă, reamenajarea sau întreținerea ei este de dorit să se facă cu utilaje profesionale de calitate, în acest fel veți avea rezultatele dorite fără un efort prea mare iar aceste utilaje vor rezista un timp îndelungat.

Ce fel de utilaje sunt necesare în acest caz? Primul aspect se referă la alegerea tipului de utilaj de care aveți nevoie. Sunt multe tipuri, însă în cele ce urmează vă voi prezenta cele mai uzuale și mai des folosite utilaje necesare într-o grădină.

Motocoasele cu motor pe benzină de la Stihl sunt utilizate în funcție de accesoriul folosit la activități variate de grădinărit. În principal există trei modalități de îngrijire la care este necesară folosirea utilajelor de tăiere: îngrijirea peisajului în cazul activităților de peisagistică, horticultură și altele; îngrijirea culturilor ca de exemplu îndepărtarea vegetației (iarbă, mărăciniș, ferigi) și reglarea vegetației mixte la nivelul efectivelor mixte; îngrijirea arboretului tânăr unde sunt incluse activități precum rărirea arborilor și dezvoltarea anumitor specii de arbori. Motocoasele uşoare Stihl sunt cele mai indicate pentru finisare și întreţinerea spaţiului verde. Un exemplu de motocoasă ușoară este FS 40, foarte bună pentru trimarea gazonului şi pentru lucrările de cosmetizare din jurul pomilor, aleilor şi gardurilor vii din grădină.

STIHL-motocoasa_FS240

 

Mașina de tuns iarbă Viking iMow MI 632 P este ușor de utilizat datorită ergonomiei maxime și automatizării complete. Rapid, inteligent și eficient, iMow reprezintă ultimul trend inovator de tuns robotizat de la Viking. Este ideal pentru îngrijirea ecologică a gazonului în timp redus. El taie gazonul automat și în funcție de cerințe. Timpul de cosit este programat folosind panoul de control. Cu ajutorul butonului rotativ, puteți ajusta înălțimea de tăiere în 15 nivele 2-60 mm. Lățimea de tăiere de 30 cm, acumulatorul Li-Ion AAI 200 precum și sistemul de cuțite din dotarea mașinii permit curățarea unei suprafețe de aproximativ 4.000 metrii pătrați în doar 150 de minute. Aspiratorul cu tocător SH 56 adună frunzele căzute și le toacă mărunt. Dacă sunteți pasionați de grădinărit și aveți un spațiu de depozitare, frunzele tocate pot fi folosite la fabricarea compostului, un îngrășământ natural pe care îl puteți folosi la primăvară. SH 56 are un motor puternic pe benzină și poate fi transformat imediat în suflantă.

masina de tuns iarba

 

Super mătura inteligentă KG550 marca Stihl este un utilaj inovativ pentru curățat aleile mai ales toamna când sunt multe resturi de vegetație uscată. KG 550 este un dispozitiv care adună mizeria din jurul casei sau de pe spațiile publice într-un recipient de 25 de litri. Pietricelele, nisipul, praful, pământul umed, bucățile mici de lemn sau chiar PET-urile sunt absorbite instant prin sistemul inteligent Multi Clean brevetat de Stihl. Sistemul este 100% mecanic, deci nu are un motor, măturarea și absorbția murdăriei făcându-se doar prin felul în care sunt dispuse și coordonate periile în timpul mișcării utilajului. Acestea preiau gunoiul și îl transportă în pantă către rezervor. La sistemul Multi Cleanse poate face un upgrade printr-un rulou suplimentar de măturat care preia praful foarte fin. Cu o greutate de numai 6 kg, noua mătură inteligentă de la Stihl poate curăța teoretic 1600 de metri pătrați în decursul unei ore de lucru.

utilaj-de-maturat-STIHL-KG550

Utilajele prezentate dar și altele pot fi achiziționate din rețeaua de peste de 300 magazine ale dealerilor Stihl din toată țara.

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: ltms.services, viselbi.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here