Holcim România investeşte 15.000 de euro în reabilitarea unui teren de sport

0

Holcim România a investit 15.000 de euro pentru reabilitarea terenului de sport al Colegiului Naţional “Alexandru Ioan Cuza. Terenul a fost inaugurat oficial printr-un meci demonstrativ de baschet, desfășurat în prezența autorităților locale și a elevilor liceului.

Holcim România a demarat anul trecut pe pagina oficială de Facebook concursul ”Holcim îți premiază şcoala cu un teren de nota 10!”, sub umbrela proiectului ”Şcoala Zidarilor”, în urma căruia o școală din România urma să câștige reabilitarea unui teren de sport în limita unui buget de 15.000 de euro. La acest concurs s-au înscris circa 100 de şcoli și peste 100.000 de persoane s-au implicat în procesul public de votare. Colegiul Naţional “Alexandru Ioan Cuza” (CNAIC) din Focşani, Vrancea este cel care a obţinut cele mai multe voturi şi a beneficiat de reabilitarea terenului de sport.

“CNAIC reprezintă pentru judeţul Vrancea o emblemă a calității în educație, o dovadă în acest sens fiind performanţele obţinute de-a lungul timpului de elevii noştri, care au ajuns să reprezinte România la cele mai înalte niveluri. Prin construirea noului teren de sport sponsorizat de Holcim România, vom reuşi să menţinem viu spiritul competitiv şi bucuria elevilor de a dedica mai mult timp sportului şi activităţii fizice, atât de importante pentru o creştere echilibrată a copiilor. Ne bucurăm de sprijinul acordat de companii și este minunat că acestea doresc să se implice în comunitate”, a spus Marius Poll, Directorul Colegiului Naţional “Alexandru Ioan Cuza” din Focşani.

Cu ocazia acestui concurs, elevii şi cadrele didactice din întreaga ţară au semnalat lipsa infrastructurii pentru terenurile de sport din România. Din acest motiv Holcim România a lansat provocarea de a reabilita un teren de sport şi altor companii, sub deviza: „Holcim îţi predă ştafeta la fapte bune”. Mai sunt și alte școli cu terenuri care necesită reabilitare, lista lor poate fi găsită pe site-ul www.holcim.ro/itipredastafeta.html

“Cele peste 100 de şcoli înscrise în acest concurs ne-au determinat să facem mai mult decât reabilitarea terenului de sport din Focşani. Prin urmare, am lansat provocarea de a reabilita un teren de sport altor companii, în speranța că tot mai mulți elevi se vor bucura de infrastructura necesară practicării sporturilor preferate. La rândul lor, acestea vor trebui să predea ştafeta şi altor companii. Credem cu tărie că împreună putem face diferenţa. Suntem onoraţi să anunţăm că partenerul nostru Adeplast a acceptat provocarea în mod oficial, devenind prima companie care s-a alăturat demersului „Holcim îşi predă ştafeta la fapte bune”, a afirmat François Petry, Directorul General al Holcim România.

Adeplast, un important producător local de materiale de construcţii, cu trei platforme industriale în Oradea, Ploieşti şi Roman, din 2014 este singurul producător român care a obţinut certificatul european ETAG 004 pentru Izotherm.

Iniţiativa de reabilitare a terenului de sport a venit prin intermediul programului Şcoala Zidarilor, un program gratuit de formare profesională oferit de Holcim România, lansat în 2012 care a instruit aproximativ 550 de zidari.

 

Despre Holcim România
Holcim (Romania) S.A. are 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Alesd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Este un important furnizor de ciment şi agregate (nisip şi pietriş), betoane şi asfalt, servicii conexe și are aproximativ 800 de angajați. La nivel de grup, acesta deţine participaţii minoritare şi majoritare în aproximativ 70 de ţări, pe toate continentele.

 

Despre Adeplast
AdePlast, producătorul român de materiale de construcţii are trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman. Toate materialele componente sunt realizate în fabricile proprii. Compania produce adezivi şi mortare uscate, vopsea şi tencuieli decorative şi polistiren expandat (EPS).

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here