Cum puteți decora locuința de Paște cu obiecte handmade

1

Sărbătorile de Paște au un farmec aparte, mai ales că acestea coincid și cu venirea primăverii, un motiv în plus de bucurie și bună dispoziție. Și pentru că Paștele este atât de aproape vă propun câteva idei de decorare a casei și grădinii cu obiecte handmade create din materiale reciclate, ca să aduceți spiritul de sărbătoare și atmosfera de primăvară în propria casă.

 

1. Coroniță decorativă pentru ușa de la intrare
Coronița pentru ușa de la intrare se poate realiza din crenguțe de salcie împletite la care se pot adăuga câteva fundițe colorate, ouă făcute din hârtie și vopsite în diverse culori sau ouă de prepeliță care au fost golite înainte cu ajutorul unui ac sau cui. Se poate decora ușa și cu diverse alte obiecte cum ar fi flori de primăvară, o stropitoare sau un coșuleț.

 

2. Tablou floral iluminat
Ușor și ieftin de făcut, va înviora cu siguranță casa. Pentru a realiza propriul tablou floral luminos, aveți nevoie de: un cadru gros de lemn (20 x 20 cm în exemplul oferit), o hârtie groasă colorată cu diverse imagini imprimate pe ambele fețe, șabloane rotunde, un creion, adeziv lichid transparent și o ghirlandă cu led-uri. Acest tablou poate fi o versiune decorativă de a avea o sursă de lumină; atenție mare însă că pânza se poate încălzi, deci nu lăsați tabloul aprins nesupravegheat.

 

3. Lumânări decorative handmade
Puteți creea sfeșnice din borcane goale în care se pun candele care pot fi și parfumate. Când le aprindeți acestea vor reflecta o lumină caldă, plăcută, parfumată și romantică. Se pot obține și felinare pentru grădină originale decorând fiecare borcan cu mărgele, fundițe colorate sau vopsite în diverse nuanțe. Apoi atârnați-le în copaci cu o sfoară sau sârmă și puneți câte o lumânare sau candelă în interiorul lor. Veți creea astfel o sursă de lumină în grădină sau pe terasă. Pentru încăperi puteți crea surse de iluminat din colivii care vor da cu siguranță un plus de originalitate și un farmec aparte.

 

4. Aranjamente decorative din materiale reciclate
Una dintre cel mai ușor de realizat decorațiune pascală este aranjamentul din crenguțe verzi. În acest caz este necesară o vază în care să aranjați câteva crenguțe înmugurite sau înverzite. O altă idee destul de simplă constă în transformarea borcanelor în ghivece sau vaze de flori. Pentru un strop de culoare, vopsiți borcanele cu nuanțe tari și veți obține un efect drăgut de primavară. Și cu becuri arse puteți crea vaze originale specifice sărbătorilor pascale. Ele pot fi puse pe un suport dacă doriți o vază pe masă sau tradițional dacă se suspendă cu un fir și se agață pe perete. De asemenea florile de primavară pot arăta excelent atârnate în colivii, fie că sunt în interiorul casei sau în grădină. După cum doriți puteți să le vopsiți în diferite culori. Din sticle de plastic reciclate se pot obține ghivece de flori cu diverse forme de figurine ca de exemplu iepurași care se pot folosi suspendate de un perete sau puse pe un pervaz.

 

5. Coșulețe decorative de primavară
Coșurile împletite dau și ele un plus de originalitate în amenajarea încăperii în această perioadă de Paște pentru că în ele puteți pune ouă roșii sau colorate dar le puteți folosi de asemenea și ca ghivece de flori. Coșulețele pot fi utilizate ca un decor de masă sau pot fi folosite pentru a oferi un cadou de Paște în care puteți pune produse specifice ca ouă colorate, cozonaci și flori de primavară.

 

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: deavita.fr, designmag.fr, facebook.com.DecoSuflet, maisonapart.com, labioguia.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here